Azovstal'da tahliye tamamlandı

Ukrayna operasyonunu sürdüren Rusya, Harkov’da Batı’dan gönderilen silahların depolarını vurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, Batının silahlarının İskender füzeleriyle imha edildiğini duyurdu. Öte yandan Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA, Ukrayna'da nükleer silah kullanılacağına dair kanıt bulunmadığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Harkov’deki Krasnograd ve Karlovka tren garları civarında ABD ve Batı ülkelerinden gönderilen silahların imha edildiğini açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Artsiz, Odessa ve Voznesensk bölgelerindeki askeri havaalanlarında, Ukrayna ordusuna ait hedeflerin devre dışı bırakıldığını söyledi. Konaşenkov, 3 helikopter ve 3 insansız hava aracı ile Ukrayna hücumbotu “Stanislav”ın da yok edildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol’de, neo- nazi militanların ve yabancı paralı askerlerin kuşatma altında tutulduğu Azovstal Çelik Fabrikası’ndaki sivillerin tahliyesiyle ilgili de bilgi verdi. Sözcü Konaşenkov, Rusya’nın önlemleri, Birleşmiş Milletler’in aktif katılımıyla yapılan insani operasyonda, son üç günde 11'İ çocuk 51 sivilin tahliye edildiğini ve tahliyenin tamamlandığını bildirdi.

Öte yandan Kiev yönetimi ve Batı ülkeler, “nükleer saldırı” propagandasıyla kışkırtmalarını sürdürürken Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı Rusya’nın Ukrayna'da nükleer silah kullanacağına dair bir kanıt bulunmadığını açıkladı.

Washington’daki bir konferansta konuşan CIA Direktörü William Burns, "İstihbarat topluluğu olarak, Rusya'nın taktik nükleer silahların konuşlandırılması ve hatta potansiyel kullanımı için bir planı olduğuna dair kanıtlar görmüyoruz" dedi.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # silah # çocuk # batı # moskova # son # kiev # nazi # Zelenski # neonazi # azovstal