TŞOF şoförleri uyardı

Trafik Haftası nedeniyle şoförlere uyarılar geldi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, trafik bilincinin oluşturulmasının kazaları azaltacağını vurguladı. Emniyet kemerinin hayat kurtardığına dikkat çeken Apaydın, “Trafikte en büyük tedbir kendimizden başlar” dedi.

Hayat kurtaran adımları tek tek hatırlattı şoförlerin dikkat etmesini istedi.

7-13 Mayıs Trafik Haftası nedeniyle Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, açıklama yaptı. Apaydın, 2022 yılının ilk çeyreğinde toplam 107 bin 750 kaza meydana geldiğini belirtti.

Federasyon başkanı, kazaların büyük çoğunluğunu araç hızı, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uygun kullanmamanın oluşturduğunu ifade etti.

Trafik kazalarının tek sebebinin kural ihlali olduğunu hatırlatan Apaydın, şoförlere uyarılarını dile getirdi. Federasyon başkanı, “emniyet kemerimizi takmalı, kimseyi tehlikeye sokmamalıyız” dedi.

Apaydın açıklamasında, “Unutmayalım en büyük tedbir yollar, levhalar, ışıklar değil biziz. Biz onlara uydukça maddi ve manevi kayıpları ancak böyle azaltabiliriz” ifadelerine de yer verdi.

# kaza # türkiye # şoför # tşof # Mayıs