Miçotakis ile Joe Biden görüşecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ABD’ye gidiyor. ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelecek Miçotakis’in Türkiye’yi şikâyet edeceği belirtiliyor.

Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de kışkırtıcı faaliyetleri nedeniyle Türk Ordusunun misliyle karşılık verdiği Yunanistan, Türkiye’yi ABD’ye şikâyet edecek. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD’ye gideceği açıklandı.

Miçotakis’in 16 Mayıs’ta başlayacak ABD ziyaretinde Başkan Joe Biden ile görüşeceği ve kongrede konuşma yapacağı belirtiliyor. Yunan Kathimerini Gazetesi, Miçotakis'in Biden ile yapacağı görüşmede Türkiye'nin Mavi Vatan’daki faaliyetlerini gündeme getirmesinin beklendiğini yazdı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin daveti ile 17 Mayıs'ta Kongre'de konuşma yapacak. Kathimerini muhabiri Vassilis Nedos’ın haberine göre Miçotakis'in Kongre'de yapacağı konuşmada Türkiye'nin ABD'den F-16 satın alma talebini gündeme getirmesi bekleniyor. Miçotakis'in Türkiye'nin F-16'ları "Yunanistan'a karşı agresif bir duruş sergilemek için kullandığını" söyleyeceği belirtiliyor.

Yunanistan’ın Doğu Akdeniz ve Ege’deki kışkırtıcı eylemlerini Amerika Birleşik Devletleri destekliyor. Son olarak ABD Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland, Türkiye’yi kışkırtıcılıkla suçladı.

# abd # türkiye # amerika # yunanistan # türk # doğu akdeniz # Vatan # joe biden # son # Mayıs # miçotakis