Iraklılar PKK'yı istemiyor

Iraklılar PKK’yı Sincar’da istemiyor. Iraklılar Duhok’ta PKK’nın Musul’un Sincar ilçesinden çıkması için eylem yaptı. Irak halkı, Ezidilerin evlerine dönebilmesi için PKK'nın ilçeyi terk etmesini istedi.

Irak’ta PKK’ya karşı halkın tepkisi yükseliyor. Duhok kentinde bir araya gelen Iraklılar PKK’nın Sincar’dan çıkması için eylem yaptı. Duhok'a bağlı Baedre nahiyesinde bir araya gelen Iraklılar, Ezidilerin evlerine dönebilmesi için PKK'nın ilçeyi terk etmesini istedi.

Bölge halkı adına açıklama yapan Karvan Baedri, Sincar’da güvenlik ve huzur istediklerini söyledi:

"Sincar'daki durumdan rahatsızız. Sincar halkının taleplerini destekliyoruz. Sincar halkının yeni çatışmalara ve savaşlara mecali kalmadı. Şehirde güvenlik ve huzur ikliminin olmasını istiyoruz. Ezidilerin evlerine ve yurtlarına dönmesi için köklü bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz."

Eyleme konuşan Şeyh Salim ise "Bu gösteriye katılmak için Norveç'ten geldim. Sincar halkı 8 yıldır kamplarda kötü şartlarda yaşıyor" dedi. Hudada Sado da "Sincar'daki yasa dışı örgütler huzur içinde yaşamamıza izin vermiyor. Bizim tek isteğimiz evlerimize dönmektir" ifadelerini kullandı.

Duhok Göç ve Göçebeler ve Krizle Mücadele Merkezi İl Müdürü Dayan Cafer de Sincar halkı güvenlik ve huzurun olması için PKK'nın ilçeyi terk etmesini beklediğini söyledi. Mayıs ayı başından bu yana Sincar’dan Duhok’a kaçan 10 bin 261 kişi olduğunu belirten Cafer, Sincarlıların kaldığı kampların dolduğunu dile getirdi.

# pkk # suriye # terör # ırak # Sincar # musul # Göç # Mayıs # Duhok