PKK'lılar 23 Nisan Festivali'ne saldırdı

İsviçre’nin Basel kentinde PKK’lı bir grup 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılanlara saldırdı. Türklere şişe fırlatan ve sopalarla saldıran PKK’lılar Basel polisinin gelmesiyle kaçtı. Saldırıda en az 6 kişi yaralandı.

Türkiye, Irak ve Suriye’de Türk güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla nefesi kesilen bölücü terör örgütü PKK, İsviçre’nin Basel kentinde 23 Nisan’ı kutlayan Türklere saldırdı. Saldırıda en az 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırı 8 Mayıs Pazar günü yapıldı. 30 kişilik PKK’lı grup Türkiye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşıtı sözlerle “23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali"ndeki yurttaşlarımıza sataşmaya başladı. Bir süre sonra PKK’lı grup festival alanına taş ve şişe fırlattı.

PKK’lılar festival alanındaki bariyerleri yıkarak 23 Nisan’ı kutlayan çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan Türklere yöneldi. Bu sırada Türkler eli sopalı terör örgütü yandaşlarına karşı durdu. PKK’lı grubun festival alanına girmesi önlendi.

Polisin bölgeye gelmesiyle PKK’lılar bölgeden kaçtı. Saldırıda yaralanan 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

İsviçre’nin 20 Minuten gazetesi de haberi önce "PKK yandaşları ile Türkler Çocuk Festivalinde kavga etti" ifadeleriyle verdi. Kısa süre sonra gazete haberini "Türkler ve Kürtler Çocuk Festivalinde kavga etti" olarak değiştirdi.

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen "23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali"ne yönelik terör örgütü PKK yandaşlarının yaptığı saldırıyı şiddetle kınadı. Bakanlık eylemin faillerinin adalete teslim edilmesi çağrısı yaptı.

# türkiye # erdoğan # pkk # suriye # terör # cumhurbaşkanı # türk # isviçre # 23 Nisan # Mayıs # basel