Süleyman Soylu CHP'nin ihanet görüşmesini ifşa etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avrupalı bir büyükelçiyle neler konuştuğunu açıkladı. Soylu, Kılıçdaroğlu’nun görüşmede 2023’te kaç milletvekili çıkaracağını konuştuğunu söyledi. İçişleri Bakanı, CHP liderinin HDP’den nasıl oy devşireceklerini de büyükelçiye danıştığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masa bildirisini bir büyükelçiye düzelttirdiği açıklaması ile ilgili konuştu. Bu kez Kılıçdaroğlu’nun büyükelçiyle neler konuştuğunu açıkladı:

- Ben bir şey söyledim; “Siz bir büyükelçiyi, birisine gönderdiniz” dedim. “Ben göndermedim” desin Sayın Kılıçdaroğlu.

Soylu, Kılıçdaroğlu’nun o büyükelçiyle 2023 seçimlerini değerlendirdiğini belirtti.

-Bir iddiayı daha ortaya koyuyorum. Ben tek tek konuştuğunuz cümleleri söyleyeceğim. Utanmadan 2023 yılında kaç tane milletvekili çıkacağını bir Avrupa ülkesinin büyükelçisiyle konuştunuz. Çağatay Kılıç dedikodusu yaptınız. “Tayyip Erdoğan, bunu niye bu ülkeye gönderdi” diye dedikodusunu yaptınız.

İlk Cumhurbaşkanı seçilenin 2 veya 3 yıl gideceğini ardından yeni Cumhurbaşkanı seçmek zorunda olunduğunu konuştunuz. Daha söyleyeyim Ukrayna- Rusya krizinin savaşın ve o savaşın sonuçlarının Türkiye’nin seçimini nasıl etkileyeceğini değerlendirdiniz.

İçişleri Bakanı Soylu, CHP liderinin büyükelçiyle PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP’ye nasıl oy devşirileceği üzerinde de durduğunu aktardı.

Sözde Millet İttifakı içerisindeki bütün ayrıntıları, Ali Babacan’ı nereye oturttuğunuzu, Ahmet Davutoğlu’nu neye oturttuğunuzu, HDP’den nasıl oy alacağınızı, nasıl oy devşirileceğini… Hiçbir hassasiyetiniz yok.
Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nun büyükelçiyle görüşmesinin ayrıntılarını CHP’nin içinden öğrendiğini de ima etti.

CHP içinde de bu vatana ihanet edenlere karşı içi cızlayan ve bunların nerede konuşulmuşsa oradan nakleden insanlar var da bunlar bir vesileyle ihanet-i vataniye olabilecek bunun tekrar altını çizerek söylüyorum bir tabloyu burada ortaya koyabiliyorlar.

# chp # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # pkk # hdp # cumhurbaşkanı # meclis # kılıçdaroğlu # millet ittifakı # avrupa # ab # soylu