Bozuk sarı bantlar görme engellilere sorun yaratıyor

Görme engelli vatandaşlar en büyük sorunu yürümelerine yarayan sarı bantlarda yaşıyor. Kimi bantlara araba park ediyor kimi ise belediyeler tarafından tamir edilmiyor. Engelli bireyler için bu yolculuk çoğu zaman kaza ile sonuçlanıyor. Görme engelliler sarı bantlara karşı herkesin duyarlı olmalarını istiyor.

Gözlerimizi sadece 5 dakikalığına kapatarak yürümeye çalışsak onların bütün dertlerini anlayacağız. Görme engelli vatandaşların en büyük sorunu yolda yürüyebilmek. Neden mi? Çünkü kaldırımlara ya bir araç park etmiş oluyor ya da yıpranan sarı bantlar onarılmamış oluyor.

Görüntüler Ankara’dan. Görme engelli Nazlı Kılıç, Rehabilitasyon Merkezine gidebilmek için deyim yerindeyse akla karayı seçiyor.

Kılıç, yürümelerine yarayan sarı bant üzerindeki bir arabayı geçmiş olsa da kısa bir süre sonra yeni bir engelle karşılaşıyor.

Gören Kalpler Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi günlük yaşam koordinatörü Gamze Tekeş görme engellilerin hatalı park yapan araçlar yüzünden baston kullanmadığını söyledi.

Tekeş vatandaşlara seslendi engelli bireylere engel olmayalım dedi. 

# ankara # park # görme engelli # rehabilitasyon # Engelliler # göz