Antalya’da fabrikada gaz sızıntısı

Antalya’da gaz sızıntısı nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği gübre fabrikasının müdürü nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" ile suçlanan işletme fabrika müdürü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gaz sızıntısı nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan işletme müdürü tutuklandı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde, gübre üretilen bir fabrikada gaz sızıntısı meydana geldi. Sızıntı nedeniyle zehirlenen Ferhat Ertuğrul ile Emrah Yiğit, hayatını kaybetti. 17 kişi de hastaneye kaldırıldı. Olaya ilişkin gözaltına alınan işletme müdürü, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Fabrikanın ortağı da olan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hâkimlikçe, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan tutuklandı.

Döşemealtı ilçesindeki Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde gübre üretilen bir fabrikada 13 Mayıs'ta henüz belirlenemeyen nedenle "sıvı fosforik asit" olarak nitelendirilen gaz sızıntısı meydana gelmiş, rahatsızlanan çalışanlar hastaneye kaldırılmıştı.

19 çalışandan 2'si yaşamını yitirirmiş, 2'si yoğun bakında tedaviye alınmış, 15'i ise taburcu edilmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında işletme müdürü gözaltına alınmıştı.

# antalya # Gübre # organize sanayi bölgesi # Mayıs # OSB # Döşemealtı