Sivas'ın Zara Balı tescillendi

Sivas Zara'da bal üreticileri, ilçenin en önemli markası Zara balının coğrafi işaretle tescillenmesinin sevincini yaşıyor. Yurt içinden ve dışından yoğun talep gören Zara balı, coğrafi işaret logosuyla satışa sunulacak.

Kendine has tat ve aromasıyla Zara balı coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Zaralı arıcılar, tescilin sevincini yaşıyor.

Zara balı, Sivas’ın Zara ilçesinin en önemli markası. Zara Ziraat Odası Başkanlığı, coğrafi işaret tescil belgesi için yaklaşık 1,5 yıl önce Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurdu. Yapılan başvuruyu değerlendiren kurum, geçen ay Zara balına coğrafi işaret tescil belgesi verdi.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, tescilin ilçedeki yaklaşık 400 arıcıyı mutlu ettiğini söyledi. İlçe ekonomisine de katkı sağlayacağını vurguladı.

Böylece hedef; ürünü, üreticiyi ve tüketiciyi korumak. Şimşek, Zara balının coğrafi işaret logosuyla satışa sunulacağını belirtti.

Zara balı, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yoğun talep görüyor. Geçen yıl 900 ton olan üretimin bu yıl artması bekleniyor. 

# türk # Sivas # üretici # bal # satış # ziraat # coğrafi # zara # işaret # ilçe # ton # sevinç # logo # 900