Güneydoğu, Ulusal Gönüllüleri’ni büyüledi

Ulusal Gönüllüleri Yurt Dışı Temsilciliği Büyük Güneydoğu Anadolu Turu'nda buluştu. Bölgenin tarihi güzelliklerini doyasıya gezdiler. Gezinin en duygusal anı Diyarbakır’da yaşandı. Ayağının tozuyla kente varan gönüllüler HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerle buluştu. Gönüllüler Görev Vakfı’nın başlattığı tarihi bina kampanyasını da unutmadı. Ulusal Gönüllerinin Türkiye gezileri Eylül ayında Karadeniz bölgesi ile devam edecek.

Ulusal Gönüllüleri Güneydoğu Anadolu turu tamamlandı. Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay ve Adana. Ulusal Gönüllüleri bir haftada yedi şehir gezdi.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan Ulusal Gönüllüleri, Ulusal Gönüllüleri Yurtdışı Temsilciliği’nin düzenlediği Güneydoğu Gezisi ile vatan hasreti giderdi.

Gezinin en duygusal anı ise Diyarbakır’da yaşandı. Turun altıncı günü Diyarbakır'a varan gönüllüler Diyabakır anneleri ile kucaklaştı. Buluşmada Ulusal Kanal Yurtdışı Temsilcisi Yener Güneş ve Vatan Partisi Yurtdışı Temsilcisi Ali Mercan birer konuşma yaptı.

Ulusal Gönüllülerinin gezisi Diyarbakır ailelerini ziyaretle de sınırlı kalmadı. Güneydoğu Anadolu’nun tadını çıkaran gönüllüler, Görev Vakfı’nın başlattığı tarihi bina kampanyasını unutmadı.

Görev Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ulusal Kanal Programcısı Şule Perinçek ile toplantı yapan gönüllüler tur boyunca tarihi bina için aralarında topladıkları 5 bin 300 avroyu Görev Vakfı’na teslim etti.


Fotoğraflar : Murat Akbaba

# Perinçek # diyarbakır # ulusal kanal # hatay # şanlıurfa # Ulusal # Vatan # güneydoğu # Partisi # görev vakfı # şule perinçek # Ulusal Gönüllüleri # tarihi bina