Yaylalar ilkbahar yağışlarıyla canlandı

Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden Iğdır’da görülen kar ve yağmur yağışıyla yaylalar canlandı. Yağışların ot kalitesini artırması ve otlatma sezonunu uzatması bekleniyor. Bu arada yaylalara besiciler çıkmaya başladı.

Yurdumuzun en doğusundaki yaylalar ilkbahar yağışlarıyla canlandı. Otlaklar yeşerdi. Etraf çiçeklerle bezendi.

Küçükbaş hayvancılık ve tarım ürünleri üretiminde Doğu Anadolu'nun önemli merkezlerinden Iğdır, kış aylarında beklenen yağışları alamadı. Ancak mart ayından itibaren yağışlar etkili olmaya başladı.

Ilıman bir iklime sahip kentte, ilkbahar mevsiminin yağışlarıyla akarsular coştu. Doğa canlandı. Yaylalar yeşile büründü. Yağışların, ot kalitesini ve otlatma sezonunu uzatması bekleniyor. Yaylalara besiciler yavaş yavaş çıkmaya başladı.

Iğdır Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Şimşek, Türkiye’nin en kurak şehirleri arasında Iğdır’ın ilk sırada yer aldığını belirtti. İlkbahardaki yağışların özellikle hayvancılık açısından faydalı olacağını söyledi.

# türkiye # yağış # kar # Merkez # hayvancılık # Iğdır # yağmur # çiçek # ilkbahar # Sezon # Tarım # küçükbaş # otlatma # uzatma