Turizm verileri açıklandı

Türkiye, ocak-nisan arasında yaklaşık 9 milyon ziyaretçi ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bu dönemde ülkemize gelen ziyaretçilerin yaklaşık 7,5 milyonunu yabancılar oluşturdu. Yurt dışı ikametli vatandaşların sayısı ise 1,5 milyona yaklaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2022'nin ilk 4 aylık döneminde ülkeye gelen ziyaretçilerin yaklaşık 7,5 milyonunu yabancılar oluşturdu. Yurt dışı ikametli vatandaşların sayısı ise yaklaşık 1,5 milyon oldu.

İlk dört ayda ağırlanan yabancı turist sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 172’den fazla arttı.


Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında, yılın 4 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre Almanya birinci, Bulgaristan ikinci, İran üçüncü sırada yer aldı. İran'ı sırasıyla Rusya ile İngiltere izledi.

Türkiye'ye nisan ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 225’den fazla artarak 2 milyon 575 bini geçti.

Nisanda en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında, bir önceki yılın aynı ayına göre Almanya birinci, Bulgaristan ikinci, İngiltere üçüncü sırada yer aldı. İngiltere'yi İran ve Rusya izledi.

# ingiltere # türkiye # rusya # iran # antalya # almanya # Kültür ve Turizm Bakanlığı # oldu # bulgaristan # turist # turizm # ilk