Erdoğan'dan Suriye'nin kuzeyine harekât mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, hazırlıklar tamamlandığında Suriye'nin kuzeyine operasyonların başlayacağını duyurdu. Yunanistan'da kurulan üslere dikkat çeken Erdoğan, ABD kongresindeki sözleri nedeniyle "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok." dedi. Erdoğan, ayrıca NATO’nun genişlemesine karşı da terörle mücadele vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Gündeminde terörle mücadeleden NATO'nun genişleme planına kadar birçok konu vardı. Suriye'nin kuzeyine operasyon mesajı Erdoğan, Türkiye'ye ve güvenli bölgelere yapılan saldırıların harekat önceliği bulunduğunu ifade etti.

Operasyonun 26 Mayıs Perşembe günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında değerlendirileceğini söyleyen Erdoğan, hazırlıklar tamamlandığında harekatın başlayacağını duyurdu.

NATO üyesi olan Yunanistan'da kurulan üslere dikkat çeken Erdoğan, bu üslerin Türkiye'ye karşı tehdit olduğunu ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD Kongresinde yaptığı konuşma da Erdoğan'ın gündemindeydi. Türkiye aleyhine açıklama yapan Miçotakis'e tepki gösteren Erdoğan, "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok." dedi.

İsveç ve Finlandiya'nın teröre desteğini hatırlatan Erdoğan, NATO’nun genişlemesine karşı terörle mücadele vurgusu yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantısında açık cezaevlerindeki hükümlülerin Kovid-19 izinleri de değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Teknoloji Hamlesi ile Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi başlayacağını da duyurdu

# türkiye # erdoğan # bakanlar kurulu # suriye # operasyon # milli # cumhurbaşkanı # tehdit # miçotakis