Çavuşoğlu'ndan Filistin ve İsrail ziyareti

Türkiye ile İsrail arasında 15 yıl sonra önemli bir ziyaret gerçekleşecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 25 Mayıs’ta İsrail'e, 24 Mayıs’ta ise Filistin’e gidecek. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı da resmi temaslar için İran’da olacak.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinde, 15 yıl sonra önemli bir ziyaret yapılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 25 Mayıs’ta İsrail'e, 24 Mayıs’ta ise Filistin’e gidecek. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı da resmi temaslar için İran’da olacak.

Türkiye normalleşme adımları atıyor. Diplomasi trafiği sürüyor.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşme sürecinde yeni haftada önemli bir ziyaret gerçekleşecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail'e gidecek. Bu ziyaret, Dışişleri Bakanı düzeyinde Türkiye'den İsrail'e 15 yıl sonra bir ilk olacak.

Kritik ziyaret 25 Mayıs Çarşamba günü yapılacak. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile bir araya gelecek. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İsrail’le ikili ilişkilerin yanısıra bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.

Bakan Çavuşoğlu’na Latin Amerika turunun ardından gazeteciler, “İsrail'e büyükelçi atanacak mı?” sorusunu sormuştu. Çavuşoğlu da “Dışişleri Bakanı ile oturup değerlendireceğiz, o zaman karar vereceğiz" yanıtını vermişti.

Dışişleri Bakanı, İsrail ziyareti öncesinde ise 24 Mayıs Salı günü Filistin'de de temaslarda bulunacak. Çavuşoğlu, 2010 yılında Türkiye ve Filistin Dışişleri Bakanları başkanlığında kurulan Ortak Komite’nin ikinci toplantısına başkanlık edecek.

Çavuşoğlu, ayrıca Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki ile ikili görüşmeler yapacak. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la da bir araya gelecek. Dışişleri Bakanı'nın Filistin’in beklentilerini, saldırılarını sürdüren İsrail’e iletmesi de bekleniyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı da 23-24 Mayıs tarihlerinde İran’a bir ziyaret yapacak. Kaymakcı, Tahran’da düzenlenecek Ekonomik İş Birliği Teşkilatı toplantısına katılacak. Üye devletlerin Dışişleri Bakan Yardımcılarının da katılacağı toplantıda Kaymakcı, teşkilatın verimliliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunacak.

# türkiye # iran # israil # filistin # Mevlüt Çavuşoğlu # büyükelçi # bakan # dışişleri bakanlığı # ilk # tahran # latin amerika # Mayıs # dışişleri # Faruk kaymakcı # Yair Lapid # Riyad Malki