Pentagon Sözcüsü John Kirby: Çok endişeliyiz

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki PKK hedeflerine yapacağı askeri harekâta karşı ABD'den yeni bir açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü John Kirby, "Çok endişeliyiz. SDG güçleriyle temas halindeyiz. Bu operasyonun birçok konuda olumsuz etkisi olacaktır" dedi.

Suriye’deki PKK varlığına yönelik Türk Ordusunun askeri operasyon hazırlığı ile ABD'yi çok endişelendirdi. Dışişlerinden sonra ABD Savunma Bakanlığı da olası operasyon için açıklama yaptı. Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye’nin sınır ötesi harekatı için “çok endişeliyiz” dedi.

Suriye’nin kuzeyine yönelik askeri harekat hazırlıkları Milli Güvenlik Kurulu’nda ele aldı. MGK kararlarında da “Güney sınırımızdaki operasyonlar milli ihtiyaçların gereği. Terör örgütlerine dönük operasyonlar devam edilecek” denildi.

Bunun üzerine Pentagon ABD’nin operasyona karşı tutumunu açıkladı. Pentagon Sözcüsü John Kırby, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna harekat yapmasının DEAŞ'a karşı operasyonlar üzerinde olumsuz etki yaratacağını öne sürdü. Suriye’deki PKK’lılarla günlük temas halinde olduklarını söyleyen Kırby, operasyonun SDG’nin bölgeden uzaklaşmasına neden olacağını belirtti.

Pentagon sözcüsü, Kirby, "Çok endişeliyiz. SDG güçleriyle temas halindeyiz. Bu operasyonun birçok konuda olumsuz etkisi olacaktır" dedi.

Pentagon sözcüsü Kirby, Türkiye'nin mevcut DEAŞ lideri El-Kureyşi'yi tutukladığına dair haberleri teyit edemediğini belirtirken, "Açıkçası bütün gün bu konuya baktık" dedi.

# abd # türkiye # pkk # suriye # operasyon # deaş # terör # güvenlik # milli # pentagon # MGK