Rusya faizi 3 puan daha düşürdü

Rusya Merkez Bankası, olağanüstü toplantı yaparak faizi bir kez daha indirdi. Politika faizi yüzde 14'ten yüzde 11'e çekildi. Bankadan yapılan açıklamada, Rus rublesinin güçlendiği, mali istikrara yönelik risklerin azaldığı, bu nedenle bazı sermaye kontrollerinin de hafifletilebileceği bildirildi.

Batı'nın yaptırımlarına rağmen Rus ekonomisinde istikrar sürüyor. Rusya Merkez Bankası, olağanüstü toplanarak bir kez daha faiz indirdi. Politika faizi yüzde 14'ten yüzde 11'e çekildi.

Açıklamada, Rus rublesinin güçlendiği, mali istikrara yönelik risklerin azaldığı ve bu nedenle bazı sermaye kontrollerinin hafifletilebileceği bildirildi.

Nisanda yüzde 17,8 seviyesinde bulunan yıllık enflasyonun 20 Mayıs itibarıyla yüzde 17,5'e gerilediği belirtildi. 2022 sonuna kadar faiz indiriminin devam edeceğine işaret edildi.

Rusya Merkez Bankası, Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle politika faiz oranını 28 Şubat'ta yüzde 9,5'ten yüzde 20'ye çıkardı. Banka, 29 Nisan'da da faizi son olarak yüzde 14'e çektmiş ve faiz indiriminin de devam edeceğini belirtilmişti.

Rusya'nın para birimi rublenin değeri, geçen hafta dolar ve euro karşısında beş yılın zirvesine yükselmişti.

# rusya # faiz # Merkez Bankası # banka # rus # politika faizi # Mayıs # politika