Çin'den ABD'ye misilleme tatbikatı

Çin Halk Cumhuriyeti ABD Başkanı Joe Biden'ın Japonya ziyaretinde yaptığı Tayvan kışkırtmasına karşı misilleme tatbikatı yaptı. Çin Halk Kurtuluş Ordusu tarafından Tayvan çevresindeki sularda acil durum devriyesi ve gerçekçi muharebe tatbikatı düzenlendi. Çin'in ayrılıkçı girişimleri bertaraf edecek kararlılığa ve kabiliyete sahip olduğu vurgulandı.

ABD ile Tayvan'daki ayrılıkçılarının son günlerdeki iş birlikçi faaliyetlerine Çin'den tatbikatlı yanıt geldi.

Çin Halk Cumhuriyeti, ABD Başkanı Joe Biden'ın Japonya ziyaretinde yaptığı Tayvan kışkırtmasına karşı misilleme tatbikatı düzenledi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu tarafından Tayvan çevresindeki sularda farklı askeri unsurların ve kuvvetlerin katıldığı müşterek acil durum devriyesi ve gerçekçi muharebe tatbikatına imza atıldı.

Tatbikatla ilgili bilgi veren Çin Halk Kurtuluş Ordusu Doğu Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Şi Yi, "Tayvan Çin'in parçasıdır ve cephe komutanlığının askerleri, dış güçlerin ve Tayvan bağımsızlık güçlerinin her türlü ayrılıkçı girişimini bertaraf edecek kararlılığa ve kabiliyete sahiptir." vurgusu yaptı.

ABD'nin Tayvan sorunu konusundaki sözlerinin ve eylemlerinin bir olmadığını belirten Şi, "Bu, ikiyüzlü bir tutum ve beyhude bir çaba; durumu daha tehlikeli hale getirmekten başka işe yaramayacak ve ABD'de bunun ciddi sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tan Kıfey de Tayvan çevresindeki tatbikatın ABD ve Tayvan ayrılıkçıları arasındaki iş birlikçiliğe karşı misilleme amacını taşıdığı, ulusal güvenliği ve toprak bütünlüğünü korumak için gerekli olduğunu söyledi.

Tan, "Çin Halk Kurtuluş Ordusu savaş emrine hazırdır ve dış güçlerin ve Tayvan bağımsızlık güçlerinin ayrılıkçı girişimlerini kararlılıkla bertaraf edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

# abd # çin # Ulusal # savunma # bağımsızlık # son # Tayvan # toprak # misilleme # kurtuluş # Halk Kurtuluş Ordusu