''CHP eşittir HDP''

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Finlandiya medyasına Türkiye’yi kötüleyen CHP’ye tepki gösterdi. Ulusal Kanal’a konuşan Aydemir, CHP’nin “Gayri milli” olduğunu söyledi, “CHP eşittir HDP” dedi.

CHP, Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili Türkiye'nin PKK/YPG vetosuna taktiksel bir hata sözlerine, Ak Parti’den yeni bir tepki geldi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, konu hakkında Ulusal Kanal’a konuştu. Aydemir, Finlandiya medyasına Türkiye’yi şikayet eden CHP için “Gayri milli” diyerek şunları ifade etti:

- Bunlar gayri milli derim. Ünal Çeviköz’e bakarak diyorum. Başka isimler de var. İsimlendirmeyeyim ben burada. Çok sayıda isim var ki milli çizgiden uzak açıklamalar yapıyorlar. PKK’nın yanında konuşlanmış isimler var orada.

Ak Partili Aydemir, CHP’nin HDP ile paralel söylemlerde bulunduğuna da dikkat çekti:

- Kaldı ki aynı ifadeleri HDP’nin Dışişlerinden Sorumlu olan isim söylüyor. Hişyar Özsoy, diye bir arkadaş. O da aynı şeyleri İsveç basınına söylemiş. Ne farkınız var? CHP eşittir HDP şu an. Özellikle Atatürk kavramını öne alan bundan dolayı CHP’ye yönelen seçmenlere buradan sesleniyorum. CHP’nin Atatürk ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

# chp # türkiye # pkk # ak parti # hdp # milli # ulusal kanal # isveç # erzurum # nato # Ulusal # finlandiya # İbrahim Aydemir