Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Economist'e NATO makalesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere merkezli The Economist dergisi için bir makale kaleme aldı. Makalede İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini ele alan Erdoğan, Türkiye’nin duruşunu değiştirmeyeceğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin itirazının aynı zamanda şimdiye kadar terörün hedefi olmuş tüm üyeler adına atılmış kararlı bir adım olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere merkezli The Economist dergisi için bir makale kaleme aldı. Makalede İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini ele alan Erdoğan, Türkiye’nin duruşunu değiştirmeyeceğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin itirazının aynı zamanda şimdiye kadar terörün hedefi olmuş tüm üyeler adına atılmış kararlı bir adım olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan:

-Türkiye’ye göre İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğe kabulü, kendi güvenliği ve örgütün geleceği açısından riskler barındırmaktadır. 5. Madde uyarınca NATO’nun en büyük ikinci ordusunun yardımına koşmasını bekleyen bu ülkelerin, AB ve ABD tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK’nın eleman devşirme, finansman ve propaganda faaliyetlerini engellemesini beklemek en doğal hakkımızdır. Dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere merkezli The Economist dergisi için bir makale yazdı. Erdoğan, makalede iki ülkenin gerekli adımları atmadıkları takdirde duruşunun değişmeyeceğini de vurguladı.


- Terör tüm üye ülkelere tehdit oluşturmaktadır ve aday ülkelerin örgüte katılmadan önce bu gerçeği kabul etmeleri gerekmektedir. Gerekli adımları atmamaları hâlinde Türkiye bu konudaki duruşunu değiştirmeyecektir. Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerine itirazı aynı zamanda şimdiye kadar terörün hedefi olmuş tüm üyeler adına atılmış kararlı bir adımdır. İfadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı, İsveç’in Türkiye’ye silah ambargosuna da makalede tepki gösterdi. “Türkiye, her türlü silah ambargosunun NATO şemsiyesi altındaki askeri ortaklık ruhuna aykırı olduğu görüşündedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin diplomasi ve diyaloğa açık olduğunu da kaydetti.

# abd # türkiye # erdoğan # pkk # terör # cumhurbaşkanı # isveç # nato # tayyip erdoğan # the economist # ab # askeri # diplomasi # ambargo # finlandiya