'‘Yeni Dünyada İzmir’in Fırsatı’'

Vatan Partisi’nin, “Üretici baş tacı olacak!” şiarıyla başlattığı Üretim Devrimi Kurultayları’nın yüzüncüsü İzmir’de yapıldı. Genel Başkan Doğu Perinçek’İn konuşmacı olduğu Kurultay’da ekonomik krizden çıkış yolları, Asya çağının olanakları masaya yatırıldı.

Haber: Özge Yaren Enç  
Fotolar: Samet Can Kocagür 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İş İnsanı Ethem Sancak, TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ve İş İnsanı Bekir Cahit Yücel’in katılımıyla gerçekleştirilen Yeni Dünyada İzmir’in Fırsatı Kurultayı yüzlerce İzmirlinin katılımıyla tamamlandı. Kurultayda, İzmir’in önde gelen sanayi ve iş insanlarıyla partililer hazır bulundu.

ÇARE ÜRETİM DEVRİMİ

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, açılış konuşmasında “Yeni dünyada İzmir’in Türkiye’nin fırsatını konuşmak üzere toplandık. İzmir’de de üreticilerin dediğini iki kelime ile özetliyoruz. Böyle gitmez. Özellikle 1980’lerden beri devam eden neo liberal model çöktü. Atlantik sistemi göbeğinden çatırdıyor. Bunun yansıması sıcak paranın yansıması ile bir büyük yangın halini almıştır” diyerek Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize değindi. Cengiz, bu krizden ancak Üretim Devrimi programının hayata geçmesi ve Yeni Dünya ile bütünleşmek olduğunu vurgulayarak, “Bugün enerji sorunu başta olmak üzere Türkiye’de birçok ekonomik problemle karşı karşıyayız. Bu krizden bizi çıkaracak ekonomik program Üretim Devrimi ve yeni dünyayla bütünleşmedir” dedi.

İKTİSATÇI İŞ İNSANI GÖZÜYLE

İlk konuşmacı, iktisatçı iş insanı Bekir Cahit Yücel’di. Yücel, bugün içinde bulunduğumuz ekonomik dar boğazın köklerini dünyadaki gelişmelerle açıkladı. Emperyalist Batı ülkelerinin hakim olduğu dolar sisteminde Türkiye’ye ekonomik darbe yapıldığını ve borç batağına sürüklendiğini anlatan Yücel, bu durumdan çıkış için başta insan gücümüz olmak üzere koşulların elverdiğini vurguladı. Önümüzdeki Asya çağında, Çin’den 8-20 günde tırların, trenlerin gidip gelmesinin mümkün olacağını söyleyen Yücel, Türkiye’Nin bölge ülkeleriyle işbirliği yapılarak kısa dönemde Almanya’yı yakalayacağının altını çizdi.

ÜRETİMİN İÇİNDEKİ GÜCE TALİBİZ

Kurultay konuşmacılarından TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, üretimin ve emeğin en yüce değerler olduğunu vurgulayarak, “Biz kantara değil üretime üretimin içindeki güce talibiz! Biz başka ülkelere gitmiyoruz!” şeklinde konuştu. Reel sektörde asgari ücretin yetersiz olduğuna dikkat çeken Çakmak, yalnızca hizmet sektöründe bugünkü rakamın geçerli olacağını ifade etti.

GELECEĞİN KURULTAYI TOPLANDI

İş İnsanı Ethem Sancak, konuşmasına Kurultay’In ‘geleceğin kurultayı vurgulayarak başladı. Sancak, “Yeni Dünyada İzmir’in Fırsatı yerine, bunu bir adım ileri götürmek lazım: Yeni dünyada İzmir’in görevi. Çünkü İzmir herhangi bir şehir değil. İzmir Kurtuluş Savaşı’nı zafere ulaştıran insanlık tarihinin en önemli şahsiyetlerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün milli ekonominin inşası için start verdiği ildir” dedi. Konuşmasında “Atlantik’in pili bitti. Neoliberalizme geçişle beraber emperyalist batı, daha da vahşileşti. Ama artı Atlantik’in pili bitti. Sistem temellerinden çatırdıyor. Geçmişte olduğu gibi Asya uygarlığını yeniden inşa edeceğiz. Asya küllerindenden yeniden doğacak” ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDE TEK TERCİH VAR

Kurultayın son konuşmacısı Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’ti. Perinçek, insan-tasarruf- yatırım- üretim-istihdam- adil paylaşım temelli Üretim Devrimi programının önemini vurguladı ve “Türkiye üreticileri kötülenerek bu programa sokuldu. Türkiye 600 milyar dolara yakın borç batağına battı. Bugün önünde iki değil tek tercih vardır: Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi programı! Size tarih veriyorum birkaç yıl içinde Vatan Partisi üreticilerin milli hükümetinde anahtar görev yapacak. Üretim Devrimi Programı hayata geçecek” dedi.

SADAKA EKONOMİSİNE SON

“Belirleyici olan lokomotif olan istihdamdır. En sonunda ürettiğimiz bütün değerler insan emeğinin ürünüdür onun için istihdam esastır. Önümüzdeki üretim devriminin sırrı şudur önümüzdeki üretim devriminin sonuç itibariyle Türkiye’nin çalışma çağındaki insan kaynağını seferber ederek çalışacağız. Şu kadar maaş, bu kadar para diye kimseye boş vaatler vermiyoruz, sadaka dağıtmıyoruz. Yatırım yapılırsa iş olur, para olur. Yöneticiler sade hayat sürecek, herkes çalışacak” diyen Perinçek, üretim için halkın seferber edileceğini vurguladı.

Perinçek, geleceğe umutla baktıklarını belirterek, “Değerli arkadaşlar size şu müjdeyi veriyorum. Türkiye’nin önündeki 40 yıl Öncü Gençlik ve TGB ile sigortalanmıştır. 40 yılımızı güvenlik altına aldık. Ahlak karakter çalışkanlık fedailik o Türk tarihinden bize miras olan büyük birikimdir. Üreticilerin milli hükümeti yarının hükümetidir. Orada Atlantikçiler olmayacak orada NATO ’ya kafa tutanlar Amerika’dan buyruk almayanlar üreticinin emrinde olanlar üretici baş tacı diyenler olacak. Geleceğe umutla bakıyoruz karamsarlığı yasaklıyoruz” dedi.
Kurultay, kouşmacıların konuklardan gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdi.

# izmir # türkiye # vatan partisi # üretici # asya # üretim # kurultay # üretim devrimi # ethem sancak # Yeni Dünya # doğu perineçek