''Yeni Asya uygarlığı uyanıyor, bizim zamanımız geliyor''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fransa’nın en önemli yayınlarından Le Point’a dergisine konuştu. Türkiye’nin, Atlantik sisteminden Avrasya'ya geçiş sürecinde olduğunu vurgulayan Perinçek, “Yeni Asya uygarlığı uyanıyor. Partimizin zamanı geliyor.” dedi.

Fransız Le Point dergisi, “Türk siyasetinde merkezi bir oyuncu” olarak nitelediği Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le röportaj yaptı.

Haftalık derginin editörü Guillaume Perrier'in sorularını yanıtlayan Perinçek, Vatan Partisi olarak Türkiye'de emperyalizmin araçlarına şiddetle karşı olduklarını söyledi. Türkiye, Atlantik sisteminden Avrasya'ya geçiş sürecinde olduğunu vurguladı:

- Türkiye 2014 yılında ABD emperyalizminin zincirlerini kırmaya başladı, yeni bir sürece girdi. Bu süreç biz cezaevinden çıktıktan sonra başladı. Yeni Asya uygarlığı uyanıyor. Türkiye Çin, Rusya, Hindistan ve İran ile birlikte bu Avrasya uyanışının önde gelen ülkelerinden biridir. Türkiye'nin geleceği bu Avrasya birliğinde... Biz Avrasyacıyız. Zamanımız geliyor. Karar halka bağlı. Seçimi Avrasya yanlısı, anti-emperyalist, Kemalist, devletçi olmak zorunda… Amerikan kontrolü dışında.

Perinçek, Türkiye'nin Avrasya sürecine nasıl girildiğini de aktardı:

2015 yılında, 24 Temmuz'da Türk hükümeti, PKK'ya karşı askeri operasyon başlatma kararı aldı. Türkiye, ABD'ye askeri alanda meydan okudu. ABD'nin yanıtı Temmuz 2016'da bir darbe girişiminde bulunmak oldu. Biz en başından bunun FETÖ ve ABD'nin işi olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu darbeyi tasfiye etmesi gerektiğini söyledik. Bu süreçte rolümüz çok önemliydi. Darbe girişiminden sonra ABD, Türk ordusu üzerindeki etkisini kaybetti.

Vatan Partisi Lideri Perinçek, Türkiye’nin artık Atlantikçi bir sistemde yaşamayacağını altını çizdi. Erdoğan hükümetinin de bu gerçeği gördüğünü belirtti:

- Bu bir zorunluluk sorunudur. Atlantik programının iki yönü var: Türkiye'yi toprak olarak bölmek için Kürdistan projesi. Ve Türk milleti ve ordusu aleyhine küresel ekonomik sisteme entegrasyon. Bu bakış açısını kabul edemeyiz. Erdoğan'ın iki seçeneği vardı; doğru seçimi yaparak gücünü korudu. Dolayısıyla Tayyip Erdoğan'ın pozisyonuna katılan biz değildik, o bize katıldı.

Rusya’nın Ukrayna harekatını da değerlendiren Perinçek, Rusya’nın Karadeniz’de tüm Avrasya’yı savunduğunu belirtti. ABD tehditlerine karşı Türkiye - Rusya iş birliğininin önemine vurgu yaptı:

- Amerikan projesi NATO'yu Doğu'ya doğru genişletmek. Bu Rusya için de Türkiye için de büyük bir tehlike. Rusya ve Türkiye, ABD ve İsrail'in tehdidi altında. Buna karşı demir bir ittifak kurmalıdır. Karadeniz'de Rusya ile çatışma yok, ortak çıkarlar var. Şimdi Doğu Akdeniz'de ABD-İsrail-Yunanistan-Kıbrıs cephesine karşı NATO ile karşı karşıyayız.

Perinçek, ropörtajında, Ege’de ABD’nin çıkarlarına hizmet eden Yunanistan’ı da uyardı:

- Ege Denizi, Türkiye ve Yunanistan'a aittir. Ama Yunanistan Türkiye ile iyi geçinmeli, Amerika'nın hizmetinde olmamalı. Aksi takdirde, on iki adasını kaybedecektir, çünkü onlara hakim olması doğru değildir. Yunanistan bu adaları askerileştirdi. Anadolu ile doğal bağlarını yeniden kurmalıyız.

Türkiye-Çin ilişkilerine de değinen Vatan Partisi Lideri, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin ile ittifakın bir zorunluluk olduğunu belirtti. ABD tehditlerine karşı Rusya ve Çin’in, Türkiye’nin yanında olduğunu söyledi.

Türkiye’nin NATO’dan çıkması gerektiğini belirten Doğu Perinçek, Avrupa Birliği üyeliği konusunda da “Avrupalıların dostuyuz ama birliğin bir parçası olmak istemiyoruz.” Dedi. Türkiye’nin Brüksel’den değil, Ankara’dan yönetildiğini ifade etti.

# türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # Perinçek # çin # operasyon # vatan partisi # fransa # Doğu Perinçek # asya # oldu # nato # doğu # Atlantik # Partisi # Le Point