"İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararını Meclis'te alalım"

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile çekilmenin hukuka uygun olmadığını belirtti. Yetki ve sorumluluğun Meclis'te olduğunu vurgulayan Ayvalı, yasamayı göreve davet etti. Meclis Başkanına, Ak Parti, MHP gruplarına çağrı yapan Ayvalı, "Danıştay kararını beklemeyelim, İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararını hiç vakit kaymeden Meclis'te alalım" dedi.

KAMERA: AYDIN GERGİN

İstanbul sözleşmesinden vakit kaybedilmeden çıkılması gerektiğini belirtti, Meclis'e seslendi:

- İstanbul Sözleşmesi ile yenilik olarak sunulan hukuki düzenlemelerin büyük çoğunluğunun mevcut yasalarımızda yer aldığını ifade etmiş, Sözleşmenin getirdiği tek yeniliğin LGBT propagandası olduğunu söylemiştik.

Danıştay 10'uncu Dairede görülen davada savcılık İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle çekilme kararının iptal edilmesini istedi. Bu gelişmenin ardından sözleşme yeniden gündeme girdi:

- Sözleşmenin taraflarca uygulanmasını izlemekle görevli olan GREVİO heyetinin raporunda, Türkiye’nin PKK ve FETÖ ile mücadelesinin hedef alındığını, Türk askerine ve polisine tecavüzcü iftirası atıldığını duyurmuş; Tük kadınının bu raporu yazan emperyalistlerden özgürlük dilenmeyeceğini ilan etmiştik.

İlk günden bu yana sözleşmeye karşı en net tutumu alan Vatan Partisi Öncü Kadın konuya ilişkin yeni açıklama yaptı. Genel Başkan Meltem Ayvalı, İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile çekilmenin hukuka uygun olmadığını belirtti:

- Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözleşmeden çekilme kararı alması çok isabetlidir, Türkiye’nin ve kadınlarımızın geleceği için doğru bir adımdır. Ancak sözleşmeden çekilme yöntemi hukuka uygun değildir. İstanbul Sözleşmesi’ni TBMM kabul etmiştir, sözleşmeden çekilme yetkisi de TBMM’nindir. Formül bu kadar basittir.

Yetki ve sorumluluğun Meclis'te olduğunu vurgulayan Ayvalı, yasamayı göreve davet etti:

- Sayın TBMM Başkanımız ile Ak Parti ve MHP Meclis gruplarına sesleniyoruz. Danıştay Kararını beklemeyelim. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını Mecliste alalım. Hızla bir kanun teklifi hazırlanarak TBMM’ye getirilmeli ve Türkiye İstanbul Sözleşmesinden çekilmeyi Meclis kararıyla kabul etmelidir. Ardından da Sayın Cumhurbaşkanımız kararı onaylamalıdır.
# istanbul # türkiye # pkk # mhp # ak parti # açıklama # vatan partisi # cumhurbaşkanı # meclis # türk # danıştay # İstanbul Sözleşmesi # ilk # Partisi # meltem ayvalı # öncü kadın # Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi