İlk mini vurucu İHA 'KARGU' TSK'ya teslim edildi

Güvenlik güçlerimize taşınabilir döner kanatlı vurucu İHA sistemi KARGU'ların yeni teslimatları yapıldı. Teslimat haberini Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkiye’nin ilk mini vurucu İHA’sı 'KARGU' TSK'ya teslim edildi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla güvenlik güçlerine yeni KARGU’ların teslimatının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Demir, paylaşımında, "Güvenlik güçlerimize taşınabilir döner kanatlı vurucu İHA sistemi KARGU'larımızın yeni teslimatlarını gerçekleştirdik".ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayii Başkanı ayrıca, Şu ana kadar 200'den fazla da ihraç edilen KARGU için, "yüksek ihracat potansiyeli taşıyan yerli-milli sistemlerimizden biri haline geldi." bilgisini de paylaştı.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ. tarafından üretilen insansız hava muharebe aracı olan Kargu, Asimetrik savaş veya karşı isyan için tasarlanmış küçük, taşınabilir döner kanatlı bir kamikaze drone. Hem otonom hem de manuel modlarda tek bir personel tarafından taşınabilyor.

Kargu, gerçek zamanlı görüntü işleme yetenekleri ve platforma yerleştirilmiş makine öğrenme algoritmaları sayesinde statik veya hareketli hedeflere karşı etkili bir şekilde kullanılabiliyor.

# türkiye # tsk # sosyal medya # iha # savunma # KARGU # Mini