İlkay Yiğit’in cenazesi Karşıyaka mezarlığına defnedildi

Ankara’da etkili olan sağanak yağış sonrası oluşan sel nedeniyle hayatını kaybeden İlkay Yiğit’in cenazesi defnedildi. Sel nedeniyle kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları da devam ediyor.

Ankara Altındağ Karapürçek Mahallesi’nde bulunan Tatlar Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı, çok sayıda araç sel sularıyla sürüklendi.

Tatlar Deresi'nde sel sularına kapılan 27 yaşındaki İlkay Yiğit'in cansız bedenine arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıldı. Yiğit’in CHP Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı yaptığı öğrenildi.

Bir rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak da çalışan Yiğit'in cenazesi öğle namazını müteakip Ankara Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı CHP'liler katıldı.

Bir kişinin ise arama çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, dere yatağı boyunca 15 kilometrekarelik bölgede ve Çubuk Barajı rekreasyon alanında yapılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama da son 4 gündür yaşanan fırtınada zaman zaman rüzgarın hızının saatte 92 kilometre ölçüldüğü kaydedildi. 4 günde 127 kilogramlık yağışın olduğu, Ankara’nın yıllık yağış ortalamasının 392 kilogram olduğu belirtildi.

4 gün boyunca 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması, 5 istinat duvarı çökmesi, 166 mahsur kalma dahil 6 bin 670 olaya müdahale edildiği açıklandı.

# chp # ankara # açıklama # kemal kılıçdaroğlu # yağış # sel # bin # son