CHP'nin Avrupalı büyükelçi mesaisi bitmek bilmiyor

CHP Batılı büyükleçiler ile dirsek temasını sürdürüyor. Bu kez İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. CHP buluşma gündeminin "Tanışma ve nezaket ziyareti” olduğunu duyurdu.

Altılı masa bildirisini Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz’a düzelttirdiği iddia edilen CHP, büyükelçileri ağırlamaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ile, partisinin Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşmede Kılıçdaroğlu’na, Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti. Marrapodi’nin ziyaretinin “Tanışma ve nezaket ziyareti” olduğu belirtildi.

Milliyet gazetesinin haberine göre görüşmede Büyükelçi Marrapodi, ikili ilişkiden memnuniyet duyduklarını ifade etti. İki ülkenin ortak sorunları olduğuna dikkati çeken Büyükelçi, “Bunların başında da elbette göç meselesi geliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu da ikili ilişkilerin her zaman daha iyiye gitmesini beklediğini ifade etti. İki ülkenin Akdeniz’in güvenliği açısından da önemli kilit noktalarda bulunduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffrey Lane Flake'i 13 Nisan’da makamında kabul etti. Flake, CHP’den sonra İyi Parti, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve Deva Partisi’ni ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’na, 1 Haziran’da Fransa'nın en yüksek dereceli nişanı olan Légion d'honneur  verildi. Bu kapsamda Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

# istanbul # chp # abd # ankara # pkk # hdp # almanya # milletvekili # Haziran