YKS maratonu başlıyor

Milyonlarca gencin kaderini belirleyen Yükseköğretim Kurumları Sınavı, hafta sonu yapılacak. 3 milyonu aşkın aday, hayalindeki üniversite için ter dökecek. 2 yıl aradan sonra ilk kez maskesiz girilecek olan sınavda, baraj puan uygulaması kaldırıldı, en çok adayın katıldığı ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi'nin süresi 30 dakika uzatıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na saatler kaldı; 3 milyondan fazla aday hayalindeki üniversiteye girebilmek için 2 gün boyunca ter dökecek.

2 yıl aradan sonra ilk kez maskesiz girilecek olan sınav, 3 oturumda yapılacak. Birinci oturum Temel Yeterlilik Testi, Cumartesi günü yapılacak. En çok adayın katıldığı TYT'nin 135 dakika olan sınav süresi, bu yıl 30 dakika artırılarak 165 dakika uygulanacak.

İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri Pazar günü saat 10.15’te, üçüncü oturum Yabancı Dil Testi ise aynı gün saat 15.45’te yapılacak.

Adaylar, TYT ve AYT için saat 10.00'dan sonra, YDT için saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

TYT ve AYT'de baraj puan uygulaması kaldırıldığından sınava giren tüm adaylar, üniversite tercihi yapabilecek

2022-YKS, en fazla adayın başvurduğu sınav olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Bu yıl YKS’ye başvuran adayların sayısı geçen yıldan yaklaşık 650 bin daha fazla oldu.

Adaylara önemli bir hatırlatmayı da yapalım; yanınıza sınav giriş belgenizi ve fotoğraflı geçerli kimlik belgenizi almayı unutmayın….

# aday # oldu # sınav # bin # YKS # ayt # üniversite sınavı # TYT # birinci oturum # ikinci oturum