Aleksis Çipras Başbakan Miçotakis’i uyardı

Yunanistan’daki ana muhalefet lideri Aleksis Çipras Başbakan Kiriakos Miçotakis’i uyardı. “Ülkenin Batı'nın ileri karakolu haline dönüştüğünü” vurgulayan Çipras, “Aslında korunmasız bir karakola çünkü umarım olmaz ama eğer egemenliğimizi savunmamız gerekirse, kendimizi kandırmayalım, bir başımıza olacağız” dedi.

Miçotakis yönetimi, ülkeyi Batı’nın ileri karakoluna dönüştürdü.” “Egemenliğimizi savunmamız gerekirse, kendimizi kandırmayalım, bir başımıza olacağız." “ Türkiye’ye karşı kimseden güvenlik teminatı almadık.”

Yunanistan’ın eski başbakanı, ana muhalefetteki SYRIZA (siriza) hareketinin lideri Aleksis Çipras, bu ifadelerle Kiriakos Miçotakis hükümetine yüklendi. Çipraz bu uyarları Yunanistan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği’nin yıllık olağan genel kurulunda yaptı. Çipras, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in dış politikada izlediği yolun, Yunanistan'ı belirsizlik ve güvensizlik ortamına soktuğunu belirtti.

Yunanistan'ın çözümün parçası olmak yerine, artık krizin parçası haline geldiğini ifade eden Çipras, ülkenin Batı’nın ileri karakolu yapıldığını vurguladı:


- Yunanistan Doğu Akdeniz’in zor bir bölgesinde istikrar ve güven merkeziyken, Batı'nın ileri karakolu haline dönüştü. Aslında korunmasız bir karakola çünkü umarım olmaz ama eğer egemenliğimizi savunmamız gerekirse, kendimizi kandırmayalım, bir başımıza olacağız.Güçlü müttefiklere sahip olmakla” övünen Başbakan Kiriakos Miçotakis’i uyaran Çipras, Türkiye ile iletişim kanallarının açılmasına gayret gösterilmesini istedi. Çipras, “Kendimizi kandırmayalım. Türkiye’ye karşı kimseden güvenlik teminatı almadık” dedi.


Çipras, Yunanistan'ın Rusya'ya uyguladığı ambargolar nedeniyle ağır bir ekonomik bedel ödediğine dikkat çekti.

Çipras, " Ukrayna'ya adalardan ve sınır bölgelerinden, ağır silahlar göndererek, Ukrayna'ya aktif bir şekilde müdahil olmamız, maalesef bizi savaşa doğrudan dahil olan ülkeler arasına koyuyor." dedi.
# türkiye # rusya # Ukrayna # yunanistan # güvenlik # ege # doğu akdeniz # batı # çipras # miçotakis