Uluslararası haliç kürek yarışları nefes kesti

Haliç, bu yıl da kürek yarışlarına ev sahipliği yaptı. Ulusal ve uluslararası kürek takımları arasında çekişmeli mücadeleler, nefes kesti. Çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışlara 360 sporcu katılırken, ortaya renkli görüntüler de çıktı.

22 Takım kaptanı, 360 sporcu ile birlikte Haliç'te kürek çekti.

Haliç'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Kürek Yarışları Atatürk Köprüsü önünden başladı.

Yarışlar 4.500 metre boyunca Eyüp'teki Miniatürk iskelesi önüne kadar yapıldı. Çeşitli kategorilerdeki yarışmalarda yer alan kürekçiler Deniz Küreği Dört Çifte tekneleriyle, büyük mücadele verdi.

Master Mix kategorisinde düzenlenen yarışa katılan Pera Kürek takımından İrem Kartal, zorlu ama keyifli mücadeleyi anlattı:

-Dün antrenman yapmıştık, seviniyorduk sakin bir suda kürek çekeceğimizi düşündüğümüz için ama bugün biraz daha farklıydı. Dalgalarla biraz boğuştuk. 4 bin 500 çekmek de keyifliydi.


İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da, ikincisi düzenlenen yaruşların gurur kaynağı olduğunu söyledi:

- İstanbul'un içinden geçen, İstanbul'a yarışmayı, yarışmacılara da İstanbul'u yaşatan etkinlikler en çok hoşumuza giden etkinlikler. Haliç Deniz Küreği Şampiyonası da bunlardan bir tanesi oldu. İlk yarışma ulusaldı, ikincisinde ise şu anda 3 farklı ülkeden 4 tane takım katılıyor. Bu hem Haliç ve İstanbul'un yurtdışında duyuluyor olması, hem de önümüzdeki sene daha fazla yabancı takımların katılması açısından önemli.


Renkli ve mücadele dolu anlara ev sahipliği yapan Haliç’e yurtiçinden ve yurtdışından ilgi büyüktü.

Yarışlar için Miniatürk'teki etkinlik alanında ödül organizasyonu da yapıldı. Dereceye giren takımlara madalya, kupa ve para ödülleri takdim edildi.

# istanbul # oldu # bin # madalya # haliç