Yem fiyatlarındaki artık kurbanlık fiyatlarına yansıdı

Kurban Bayramı yaklaşıyor; kurbanlıkların fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte pazarlıklar da başladı. Bu yıl kurban kesmenin vatandaşa maliyeti ne olacak? Besicilerin sorunları ve talepleri neler? Ulusal Kanal Muhabiri Ekrem Demir, Gaziantep’te besicilerle konuştu.

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala, kurbanlıklar için pazarlıklar başladı. Alıcılar, en uygun fiyata kurbanlık ararken, besiciler ise maliyetlerini karşılayabilmeyi umuyor.

Ulusal Kanal Muhabiri Ekrem Demir, Gaziantep’te besicilerle konuştu. Gaziantepli besiciler, yem fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi:



- Geçen yıla göre kurbanlık fiyatları yüzde 100 arttı ama yem fiyatları yüzde 200 arttı. Bu işletmenin bin hayvanlık kapasitesi var ama şu an 250 hayvan var. Çünkü zarar ediyoruz. Zarar edince de hayvan sayısını azaltıyoruz.

Yem maliyetindeki artış, kurbanlıkların sayısını da satış fiyatını da olumsuz etkiliyor. Kurbanlık sayısı Gaziantep geçen yıllara göre düşmüş, ancak besiciler, vatandaşların alım gücünün de düşmesi nedeniyle ellerindeki hayvanları da satamayacakları endişesini yaşıyor:



- Bu üretim maliyetiyle fiyatlar mecburen yükseliyor. Tüketicinin alım gücü düşüyor, tüketici de alamıyor. Dolayısıyla bu sıkıntı kurban bayramında kapımızı çalacak.

Besiciler, maliyetlerin düşürülmesi için devlet desteği bekliyor.

# ekonomi # fiyat # ulusal kanal # Kurban Bayramı # kurban # Ulusal # üretim # bin # besici # yem