Rum Papazlar Türklere karşı silahlı talim yaptı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Rum yönetimine PKK tepkisi geldi. Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yapılan askeri tatbikata PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Rum pasaportunda ismi yer alan Lazaras Mavros'un katıldığını söyledi. Tatar, bu tavrı "Soytarılık" ve "insanlık dışı" olarak tanımladı.

Papazlara atış talimi yaptıran Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bir skandala daha imza attı. Rum yönetimine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan tepki geldi.

GÜNEY KIBRIS’TA TÜRKİYE’YE KARŞI HER TÜRLÜ HOŞNUTSUZLUĞU HER TÜRLÜ AHLAK DIŞI HAREKETTEN HİÇ EKSİK KALMIYORLAR


Ersin Tatar, Girne bölgesinde katıldığı bir açılışta konuştu. Tatar, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun askeri tatbikatını hatırlattı. Tatbikata katılanlar arasında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmadan önce kullandığı sahte pasaportta ismi bulunan Rum gazeteci Lazaros Mavros’un yer aldığını söyledi.


- Ne ilginçtir ki Öcalan'a GKRY pasaportu veren yönetim, o ismi (Mavros) şu anda orada tatbikatta kullanıyor. Gerçekten bunları anlamak mümkün değildir.


Tatar, Rum kesiminin bu tavrını "Soytarılık" ve "insanlık dışı" olarak tanımladı. Yunanistan'ın da Ege Adaları'nda Türkiye'ye yönelik ve uluslararası anlaşmalara aykırı adımlar attığını belirtti.


- Yunanistan, oradaki bu hareketlerini Doğu Akdeniz'e de yaymak suretiyle Anadolu'yu kuşatacaklarını zannediyorlar ama asla böyle bir şey olmayacaktır. Türk milleti buna müsaade etmez. Türkiye ile gönül birliği içerisinde, hukuka ve uluslararası anlaşmalara dayalı bir süreç izlemekteyiz.


Rum kesiminde farklı bölgelerde Öcalan'a destek eylemleri de yapılmıştı. Bu yılın başında GKRY'de terör örgütü PKK/PYD'ye temsilcilik açma izni verilmiş, Türkiye ve KKTC buna tepki göstermişti.

# türkiye # yunanistan # pkk # milli # cumhurbaşkanı # türk # ege # KKTC # doğu akdeniz # rum kesimi # kıbrız