Suudi Arabistan prensi Ankara'ya geliyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 22 Haziran'da Türkiye'ye geliyor. İkili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin masada olacak. Ziyarette yeni ekonomik anlaşmalarında imzalanması bekleniyor.

Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammed Bin Selman ülkesinin ekonomi kurmayları ile Türkiyeyi ziyaret edecek. İkili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin yanı sıra ziyarette yeni ekonomik anlaşmalarında imzalanması bekleniyor.

Uzmanlar, ziyaretin Suudi yatırımını çekme ve ticaret hacmini artırılması bakımından stratejik önemde olduğu belirtiyor. Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan Swap anlaşması benzeri bir anlaşmanın da bu ziyarette imzalanması bekleniyor.


Türkiye ve BAE ocak ayında 4,9 milyar dolarlık swap anlaşması imzalamıştı. BAE ayrıca 10 milyar dolarlık yatırım planı da açıklamıştı.

Türkiye, Suudi Arabistan tarafından ihracatçılara uygulanan resmi olmayan boykotun kaldırılmasını da gündemde olacak. Geçen yıl Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı sadece 200 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. 2019’da ise Türkiye’nin Suudi Arabistan'a ihracatı yaklaşık 3,2 milyar doları bulmuştu.

# türkiye # ekonomi # ticaret # suudi arabistan # bin # Veliaht