İran Dışişleri sözcüsü: Türkiye ile ilişkilerimiz stratejik

Türkiye ile İran’ın ilişkilerini bozmaya yönelik tertiplere karşı Tahran’dan net mesaj geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, iki ülke ilişkilerinin stratejik olduğunu vurguladı. Son yıllarda Türkiye ile en istikrarlı ilişkilere sahip olduklarını belirten Hatipzade, İran’ın PKK’ya destek verdiği iddialarının ise yanıt vermeye değer olmadığını söyledi.

Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin stratejik olduğunu vurguladı. İran’ın PKK’ya destek verdiği iddialarına da tepki gösterdi.

İsrail'in Türkiye ile İran’ın ilişkilerini bozmaya yönelik peş peşe kışkırtıcı adımlar attığı bir dönemde Tahran’dan önemli bir açıklama geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, iki ülke ilişkilerinin iyi bir seviyede, çok katmanlı ve stratejik olduğunu söyledi.

Son yıllarda Türkiye ile en istikrarlı ilişkilere sahip olduklarını belirten Hatipzade, yakında İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın Türkiye’yi ziyaret edeceğini hatırlattı.

Hatipzade, bazı basın yayın organlarında çıkan İran’ın PKK’yı desteklediğine dair iddialara da değindi. Bu söylentilerin yanıt vermeye bile değmediğini kaydetti.

Suriye konusunda İran ile Türkiye arasında bazı anlaşmazlıklar olduğunu ifade eden Hatipzade, sorunların Astana gibi mekanizmalarla çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Bakanlık Sözcüsü, son Astana görüşmelerinde savaşın çözüm olmadığını, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine dair görüşlerini Türkiye'ye ilettiklerini bildirdi.

Haftalık basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatipzade’nin gündeminde, Avrupa ile tıkanan nükleer müzakereler de vardı.

İran’ın hala diplomasi yönünde ilerlediğini belirten Hatipzade, ancak ABD’nin İran’a karşı azami baskı uyguladığını söyledi. “Ancak onların bu politikası utanç verici bir şekilde başarısız kaldı” dedi.

# abd # türkiye # iran # pkk # suriye # avrupa # iran dışişleri bakanlığı # tahran # son # İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade # said hatipzade