Nazilerin SSCB'ye saldırısının yıldönümü: Putin, Meçhul Asker Anıtı'na çiçek bıraktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2. Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'na karşı Büyük Vatanseverlik Savaşı'nı başlatmasının 81. yıl dönümü nedeniyle Kızıl Meydan yanındaki meçhul askerler anıtına çelenk bıraktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir  Putin, 2. Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'na karşı Büyük Vatanseverlik Savaşı'nı başlatmasının 81. yıl dönümü nedeniyle Kızıl Meydan yanındaki meçhul askerler anıtına çelenk bıraktı.

Nazi Almanyası 22 Haziran 1941’de şafak vakti, savaş ilan etmeden Sovyetler Birliği’ne saldırmıştı. Daha ilk gün Kızıl Ordu ve siviller arasından binlerce asker ölmüş, bin 200 uçak, tank ve topçu silahı imha edilmişti. 25 Ekim 2007’de Putin Rusya’nın askeri şeref ve anma günlerine ilişkin yasada değişiklik yapmış ve bu tarihler arasına savaşın başladığı gün olan 22 Haziran Anma ve Keder Günü de eklenmişti.


Meçhul bir askerin külleri Moskova bölgesindeki toplu bir mezardan alınarak 1966 yılında törenle Aleksandr Bahçesi’ne yeniden gömülmüştü. Sonraki yıl burada bir anıt açılmış ve bu anıtın başlıca unsuru ‘Ebedi Ateş’ olmuştu. 1997’de Meçhul Asker Anıtı’nın yanındaki şeref kıtası kurulmuştu. 2009 yılında anıta ‘ ulusal askeri şeref statüsü’ verilmiş ve aynı onursal unvana sahip kentlerin adının bulunduğu stel eklenmişti.

# rusya # Putin # tören # almanya # uçak # vladimir putin # Ulusal # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # moskova # savaş # Haziran # bin # SSCB # Naziler # büyük vatanseverlik savaşı