Putin'den Batı'ya nükleer gözdağı

Rusya lideri Vladimir Putin, askeri akademi mezuniyet töreninde Batı’ya gözdağı verdi. Putin, nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası Sarmat füzelerinin yılsonunda hizmete gireceğini açıkladı. Putin, Sarmat füzesin “yenilmez” olarak niteledi.

Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin, Batı’ya en üst perdeden gözdağı verdi. Rusya Lideri Moskova’daki askeri akademi mezuniyet töreninde konuştu. Putin, nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası Sarmat füzelerinin yılsonunda hizmete gireceğini açıkladı. Putin başkomutan sıfatıyla yaptığı konuşmada nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası füzeleri “yenilmez” olduğunu niteledi.

Yüksek askeri eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerle Kremlin'de bir araya gelen Putin, konuşmasında Rus ordusunu modernize ederek güçlendireceklerini duyurdu. S-500 hava savunma sistemlerinin ordu birliklerine teslimatının başladığını belirten Putin, "Nükleer Sarmat füzeleri ile dünyada rakipsiz bir güce sahip olacağız" dedi.

Ordunun muharebe kapasitesini kusursuz hale getirmeye devam edileceğinin altını çizen Putin, öncelikli olarak Rus deniz filosunun yeni silah sistemleriyle donatılacağını kaydetti.

Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Sergey Poroskun, yeni kıtalararası balistik füze Sarmat’ın 50 yıl boyunca görevde kalacağını belirtti. Rus komutan, Sarmat için ‘intikam kılıcı' nitelemesi yapmıştı. 24 Nükleer başlık taşıyabilen Sarmat’ı engellemek için 500 uçaksavar gerektiği belirtiliyor.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # Deniz # nato # batı # nükleer