Kurban fiyatları ne kadar olacak: TZOB Başkanı açıkladı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, bu yıl kesilecek kurbanlık sayısının geçen yıllara göre en az yüzde 25 oranında azalacağını söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden Kurbanlık açıklaması geldi:

- Ziraat Odalarımızdan aldığımız bilgilere göre; ülkemizde ortalama fiyatların; hayvan başına büyükbaşta 15 bin ile 60 bin lira, küçükbaşta ise 2 bin lira ile 8 bin lira arasında değişeceği tahmin ediliyor.


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları tartışılıyor. Özellikle büyükşehirlerdeki yüksek kurbanlık fiyatları bu yıl vatandaşları zorlayacak.

- Fiyatlar İstanbul’da 5 bin lira ile 7 bin lira, Ankara’da 5 bin lira ile 6 bin lira, İzmir’de 5 bin lira ile 7 bin lira arasında değişiyor.


Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurban fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Bayraktar, kurbanlık taleplerinin bu yıl azalışta olduğunu söyledi:

- Ziraat Odalarımızdan aldığımız bilgilere göre, kurbanlık satışları ağır ilerliyor. Öte yandan talepte yaşanması muhtemel düşüş üreticilerimizi düşündürüyor. Sahadan aldığımız bilgilere göre, vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi nedeniyle, bu yıl kurbanlık satışlarında en az yüzde 25 civarında azalma olacağını tahmin ediyoruz.


Bu yıl kesilecek kurbanlıklarla ilgili öngörülerini de açıkladı Bayraktar:

- Bu yıl yaklaşık 720 bin büyükbaş, 2 milyon 150 bin küçükbaş, toplamda ise 2 milyon 870 bin kurbanlık hayvan kesileceğini tahmin ediyoruz.


Bayraktar, bu yıl kurbanlık fiyatlarındaki artışın en önemli nedeninin üretici maliyetlerindeki külfet olduğunu vurguladı:

- Yem, elektrik, işçilik, veteriner ilaç, nakliye gibi girdilerde bu yıl çok önemli yükselişler oldu. Dolayısıyla kurbanlık fiyatları da geçen yıllara göre arttı. Geçen yıl mazotun litresine 7 lira 34 kuruş ödeyen üreticilerimiz bu yıl 30 lira 8 kuruş ödemek zorunda kaldı.
# istanbul # ankara # türkiye # türkiye ziraat odaları birliği # üretici # oldu # Kurban Bayramı # bin # Şemsi Bayraktar # kurbanlık fiyatları