İyi Parti'de Eymür ekibi iddiası

MİT içindeki Amerikancı ekibin liderlerinden Mehmet Eymür'ün Perinçek'e suikast için görevlendirdiği Feyyaz Öztürk'ün itirafları devam ediyor. 33 yıl sonra Aydınlık Gazetesi'ne çarpıcı itiraflarda bulunan Öztürk, İyi Parti'deki Eymür bağına dikkat çekti. İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Akşener'in danışmanı Mustafa Hakan Ünser'in Eymür ekibinde olduğunu söyledi. Feyyaz Öztürk, Eymür ile ilgili yeni bilgiler de paylaştı.

Aydınlık Gazetesi, Mehmet Eymür ekibinin MİT’e hakim olduğu 80’li yılların sonunda Doğu Perinçek’e suikast için görevlendirdiği Feyyaz Öztürk’ün itiraflarını yayınlamaya devam ediyor.

33 yıl sonra çarpıcı itiraflarda bulunan Öztürk, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanı ve Kurucular Kurulu üyesi Mustafa Hakan Ünser’in Mehmet Eymür’ün ekibinden olduğunu söyledi.

Eymür'ün ekibinde olduğu dönemde kanunsuz işlere karıştığını itiraf eden Öztürk, o zamanki arkadaşlarının Azmi Karamahmutoğlu, Mustafa Hakan Ünser olduğunu ifade etti.

Eymür'ün muhalif İranlıları teslim edip para aldığını da anlatan Öztürk, bu nedenle mal varlığının araştırılması gerektiğini belirtti.


"MUHALİF İRANLILARI TESLİM EDER PARA ALIRDI"

Öztürk'ün çarpıcı itiraflarından biri de Avusturya'daki CIA ve BND sorgusu. MİT içinde sevilmediğini söylediği Öztürk'ün, Avusturya'daki sorgularda kendisine sorulduğunu kaydetti:


- İranlı muhalifler o tarihte modaydı, Türkiye’ye kaçıyordu, Türkiye’den de Kanada, Amerika’ya gitmek için konsolosluk önlerinde bekliyorlardı. Bunlar bazı rejim muhaliflerini alıyorlardı o zaman Savama.Onlara teslim edilirdi. 1989-90’lar. Şehremini Karakolunun üstü müydü yanı mıydı, oralar işte. Orada bir apartman dairesi vardı İranlıların. 10 bin dolar alıyorlar, çok ağır şeyleri 100 bin dolara verirlerdi. Onu Çanakkale’de bir polise teslim ederlerdi. Çan ilçesindendi galiba.


Aydınlık Gazetesi Feyyaz Öztürk’ün iddialarını İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Hakan Ünser’e sordu:


SORU:Feyyaz Öztürk’ü tanıyor musunuz?
YANIT: Tanıyorum.
SORU:Nereden tanıyorsunuz?
YANIT: Çok eskiden.
SORU:En son ne zaman görüştünüz?
YANIT: Çok oldu. 10-15 sene olmuştur.
SORU:Öztürk, 2020’nin Nisan ayında görüştüğünüzü belirtiyor.
YANIT: Valla… Sıkıntıda olduğunu, yolda kaldığını, para göndermemi rica etti, ailesine yardımcı oldum herhalde.
SORU:Mehmet Eymür teşkilattayken, Eymür’le bir ilişkiniz var mıydı?
YANIT:Yoktu.


Eymür ile ilgili sorulara net yanıt vermeyen Ünser, Öztürk'ün rahatsız olduğunu öne sürdü:



SORU:Feyyaz Öztürk aynı ekipten olduğunuzu söylüyor? Eymür’ün adamı olduğunuzu ifade ediyor.
YANIT:Feyyaz’ın ciddi bir akıl sağlığı sorunu olabilir. Son görüştüğümüzde hissetmiştim.
SORU:Nasıl bir rahatsızlık?
YANIT:Şizofreni bile olabilir.



Enver Altaylı’yla bir ilişkisinin olup olmdığı da soruldı Ünser'e. Ona da "hayır" yanıtı verdi.

# türkiye # cia # İyi Parti # vatan partisi # Doğu Perinçek # oldu # nato # meral akşener # aydınlık # bin # son # bnd # Eymür