+90'ın fuhuşa özendiren belgeseline tepki yağdı

Alman devlet kanalı Deutsche Welle'nin sahibi +90 isimli YouTube kanalı, yine skandal bir yayına imza attı. "Belgesel" adı altında fuhuşu öven ve özendiren bir video yayınlandı. Vatandaşlar Dijital platformlarda giderek kontrolden çıkan bu tip yayınlara denetim yapılmaması ve soruşturma açılmamasına tepkili.

Netflix, Disney Plus, +90… ABD ve Avrupa merkezli yabancı yayın platformlarının, yozlaşmaya hizmet eden denetimsiz yayınları tepki çekiyor.

Kontrolden yoksun dijital platformlarda “Farklılıklar ve tercihler” kisvesi altında, eşçinsellik ve fuhuş özendirilirken, topluma yönelik yoğun bir yozlaştırma operasyonu yürütülüyor.

“Azınlık hakları”, “mülteciler” ve “demokrasi” başlıkları adı altında Türkiye’ye yönelik kışkırtıcı haberler yapan Alman devlet kanalı Deutsche Welle, bu defa fuhuşu öven ve özendiren video çekti.

Video, “ belgesel” adı altında Deutsche Welle’nin sahibi olduğu ve Amerikan, İngiliz ve Fransız devlet kanallarınca da finanse edilen youtube kanalı +90’de yayınlandı.

Videoda, Türkiye’de ekonomik şartların kötü olduğundan bahsedilirken, kadınlara “ekonomik refah” için fuhuş yapmaları adeta tavsiye edildi.

“Yasemin bir seks işçisi ve işini seviyor” başlığıyla paylaşılan videoda, emekçilerin yoğun mesai ile kazandığı maaşla “Haftada 50 saat çalışan bu kadar kazanamıyor” mesajı veriliyor.

Sosyal medyada, +90 kanalına tepki yağdı. Vatandaşlar, Türkiye’de ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde insanların para karşılığı fuhuşa teşvik edilerek aşağılandığını belirtirken, yayınlardaki denetimsizliğe de dikkat çekti. Skandal video ile ilgili soruşturma başlatılmaması da büyük tepki topladı.

Bir sosyal medya kullanıcısı, “ Türk kadınlarına fahişelik yapın diyorsunuz. Bu yaptığınız Türk Ceza Kanunu uyarınca suç.” diyerek tepkisini dile getirirken, vatandaşlar, batı merkezli yayın platformlarının bir an önce kontrol altına alınmasını istiyor.

Alman devlet kanalı Deutsche Welle’nin öncülüğünde kurulan +90, Türkiye’de 2019’da yayına başladı. Türkiye karşıtı kışkırtıcı yayınlarıyla sık sık gündeme gelen kanalın içerik sağlayıcıları arasında, devlet kanalları İngiliz BBC ile France 24 ve Amerika’nın Sesi de yer alıyor.

Videoyu hazırlayan kişinin de 2018 yılından itibaren, NATO ve ulusal ordular için danışmanlık hizmeti veren CNK Global Uluslararası Savunma ve Danışmanlık şirketi bünyesinde, basın ve halkla ilişkiler danışmanlığında görevde bulunduğu öğrenildi. 

# abd # türkiye # sosyal medya # türk # ceza # avrupa # nato # Ulusal # tepki # belgesel # skandal # fuhuş # Deutsche Welle