DBP'Lİ Aydeniz'in fezlekesi komisyonda

Polise yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkındaki fezleke Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na geldi. Kamu görevlilerine görevlerini yaptırmamak için direnme suçlarını içeren 5 ayrı dokunulmazlık dosyası görüşüldü. Görüşmede hazırlık komisyonu kurulmasına karar verildi.

Güvenlik güçlerine saldıran DBP'li vekilin yasama dokunulmazlığının kaldırılması için görüşmeler başladı.

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu, DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında dokunulmazlık dosyalarını görüşmek için 23 Haziran'da toplandı. Aydeniz hakkında 5 ayrı dokunulmazlık dosyasında “kamu görevlilerine görevlerini yaptırmamak için direnme ile fiziki ve sözlü şiddette bulunma” suçları var.

Komisyonda konuşan Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyon Başkanı Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, milletvekillerine tanınan dokunulmazlığın, suç işleme özgürlüğü olarak görülemeyeceğini vurguladı. Beyazıt, "Bu konudaki nihai karar merci TBMM Genel Kuruludur" dedi.

Görüşmelerin ardından da açıklamayı Yusuf Beyazıt yaptı. Beyazıt, fezlekelerin ayrıntılı şekilde incelenmesi için hazırlık komisyonu kurulmasına karar verildiğini açıkladı. Beyazıt yaşanacak süreci anlattı.

# polis # pkk # ak parti # hdp # güvenlik # Haziran # dbp # aydeniz