Türkiye'nin olası operasyonu ABD'yi panikletti

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf'dan operasyon itirafı geldi. Leaf, Türkiye'yi olası bir Suriye operasyonundan vazgeçirmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti. Ancak Ankara'nın ABD'ye rağmen operasyon kararından gerim adım atmadığını belirtti.

ABD, Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyine yapmayı planladığı olası operasyondan endişeli. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, ABD'nin Suriye politikası üzerine bir oturumda konuştu.

Oturumda; “Suriye'deki insani durum”, “Beşar Esad’ın hala ülke yöetimini elinde bulundurması” ve “Türkiye'nin olası Suriye operasyonu” konuları gündeme geldi.

Leaf, Türkiye’nin operasyonundan endişe duyduklarını ve bunu önlemek üzere Türkiye ile görüşmeler yaptığını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, " Türk hükümeti bizim böyle bir girişim konusundaki görüşlerimizi çok iyi biliyor. Onlarla bir dizi üst düzey angajmanımız oldu. Henüz işe gireli bir hafta olmadı. Türk hükümeti ile bu konuda angaje olmak için erken bir fırsat arıyorum." dedi.

ABD'li üst düzey diplomat ise Türkiye'nin olası bir operasyonunun, ABD'nin Suriye'deki misyonunu da tehlikeye atacağını belirterek, “Türk hükümetini bu operasyondan geri adım attırmak için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

# abd # türkiye # pkk # suriye # pyd # türk # oldu # Biden