Bakan Çavışoğlu İsrailli mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile Ankara'da bir araya geldi. İki bakan ortak açıklama yaptı. Açıklamada, karşılıklı büyükelçilerin atanması için çalışmaların başladığı belirtildi. Ayrıca iki ülke arasında normalleşme adımlarıyla yeni iş birliği mesajları verildi.

Türkiye ve İsrail arasında normalleşme adımları hız kazandı. Karşılıklı büyükelçilik için adım atılacağı açıklandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ile yeni dönemin kapısının aralandığı süreçte İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'i Ankara'da ağırladı. İsrail'den Türkiye'ye 16 yılın ardından ilk kez dışişleri bakanlığı seviyesinde yapılan ziyarette iki bakan baş başa görüştü.

İki bakan baş başa görüşmenin ardından ortak açıklama için kameralar karşısına geçti. Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkileri büyükelçi seviyesine çıkaracaklarını duyurdu.

İsrail ile diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık. Filistin meselesi konusunda Türkiye'nin ikili devlet çözümü önerisinin geçerli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, İsraillilere yönelik terör tehdidine ilişkin de konuştu.

- Diğer taraftan elbette Filistin-İsrail meselesi bizim gündemimizdeydi, benim ziyaretimde olduğu gibi. Bu konudaki beklentilerimizi ve hassasiyetimizi en iyi şekilde biliyor. 


İsrail vatandaşlarına saldırıların önlenmesi adına hem Türk istihbarat mensuplarına, polis teşkilatına teşekkür ediyoruz.
Görüşmede ikili ve bölgesel ilişkiler de ele alındı.


- Görüşmelerimizde yine ekonomik iş birliğimizin güçlendirilmesi için atılabilecek adımları ele aldık. Önümüzdeki süreçte karma ekonomi komisyonunda toplantısını gerçekleştireceğiz.


İsrailli Bakan da İsrail Dışişleri Bakanı Lapid ise konuşmasında Türkiye'ye seyahat uyarısını değiştireceklerini belirtti:


Türkiye’ye yaptığımız seyahat uyarısını değiştireceğiz. Büyükelçimizin yakın gelecekte dönmesi için adımlar attık.
# ankara # polis # türkiye # israil # terör # türk # Mevlüt Çavuşoğlu # bakan # ilk # Dış işleri