Erdoğan Suudi Arabistan Prensi'ni ağırladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Salman bin Abdülaziz Al Suud'u ağırladı. İkili ve heyetler arası yapılan görüşmeler sonrasında ortak bir bildiri yayınlandı. Bildiride, yeni iş birliği döneminin başlamasına yönelik kararlılık vurgulandı.

Ankara ve Riyad arasındaki yeni dönem ele alındı, iş birliği mesajları verildi.

Türkiye'nin 28 Nisan'daki Cidde ziyareti ile Türkiye- Suudi Arabistan ilişkilerinde yeni bir dönem başladı. Yaklaşık 2 aylık aradan sonra Riyad yönetiminden iade-i ziyaret yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ı Beştepe'de ağırladı.

Başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak bir bildiri yayınlandı. Bildiride, Türkiye ile Suudi Arabistan Krallığı arasındaki ikili ilişkilerin ele alındığı belirtildi. İkili ilişkilerde yeni bir iş birliği döneminin başlamasına yönelik ortak kararlılığın vurgulandığı ifade edildi.

Bildiride, "Taraflar, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi, yatırım fırsatlarının araştırılmasını ele almışlardır" denildi. Tarafların, enerji, özellikle petrol ve rafinesi, elektrik alanlarında iş birliği beklentilerini ifade ettikleri belirtildi.

Ortak bildiride, yapay zeka, dijital teknolojiler ve akıllı şehirler alanlarında üretim ve yatırım ortaklıklarının geliştirilmesi konularında da görüş birliğine varıldığı vurgulandı.

Bildiride, savunma konusunda da iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların etkin hale getirilmesi konusunda görüş birliğinin sağlandığı ifade edildi.

# ankara # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # suudi arabistan # cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # enerji # bin