Asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

Bakanlar Kurulu toplantısı 27 Haziran'da toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri asgari ücrete yapılacak ek zam olacak. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin işçi ve işveren tarafıyla yaptığı görüşmeleri toplantıda aktaracak. Toplantıda ayrıca Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusu da gündeme gelecek.

Milyonların beklediği ek zam konusu masaya gelecek, Bakan sunum yapacak.

Bakanlar Kurulu önemli başlıklarla 27 Haziran'da toplanacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücrete ek zam konusu gündeme gelecek.

İşçi, işveren taraflarıyla görüşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmalar konusunda Bakanlar Kurulunu bilgilendirecek.

Bir diğer merakla beklenen ise bayram tatilinin süresi olacak. 15 Temmuz'un da resmi tatil olması nedeniyle Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması gündemde. Bu sorunun yanıtı da toplantıda değerlendirilecek.

İç ve dış siyasetteki gelişmeler, orman yangınları, terörle mücadele de toplantının önemli gündem başlıklarından biri olacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunacak.

Diğer yandan Meclis'te de bu hafta kanun teklifleriyle ilgili mesai harcanacak. Meclis Genel Kurulu, 2022 yılı ek bütçesi ile bedelli askerlik düzenlemesini de içeren kanun tekliflerini görüşecek.

Genel Kurulda, Sayıştay Başkanlığında boş bulunan 5 üyelik için seçim de yapılacak. 5 üyenin 3'ü Sayıştay meslek mensupları, 1'i Hazine ve Maliye Bakanlığı meslek mensupları, 1'i de diğer adaylar arasından seçilecek.
Bu sırada Meclis'te siyasi partilerin grup toplantıları da olacak.

# erdoğan # güvenlik # ekonomi # cumhurbaşkanı # orman # zam # gündem # kriz # enflasyon # Asgari ücret # bakan # Haziran # Sayıştay