Özel güvenlik görevlileri sorunlarına çözüm istedi

26 Haziran Özel Güvenlik Günü. Türk-İş'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerinin özlük hakları ve çalışma koşullarına ilişkin açıklama yaptı. Çağırıcı, çalışanların özlük haklarının "Özel Güvenlik İş Kanunu" ile belirlenmesi gerektiğini belirtti. Genel Başkan, ödüllendirme, yıpranma hakkı, şehitlik ve gazilik taleplerinin de karşılanmasını istedi.

Özel güvenlik görevlilerinin sorunlarını sıralandı, çözüm istendi.

26-30 Haziran arası Özel Güvenlik Haftası olarak kutlanıyor. Türk-İş'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı da 26 Haziran Özel Güvenlik Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun bizim için önemli ama kapsayıcılık bakımından yetersiz.
Özel güvenlik görevlilerinin toplumsal yaşamın her alanında görev yaptığını belirten Çağırıcı,
çalışanların özlük hakları ve koşullarının özel bir kanunla belirlenmesi gerektiğini ifade etti.
Özel güvenlik görevlilerinin özlük hakları ve çalışma koşulları 'Özel Güvenlik İş Kanunu' ile belirlenmeli. Çıkartılacak bu kanun kapsamda özel güvenlik görevlilerinin ödüllendirme, yıpranma hakkı, şehitlik ve gazilik talepleri de karşılanmalı.
Çağırıcı diğer önemli taleplerini de tek tek sıraladı.
Sendikamızın, İçişleri Bakanlığı ile çalışmalarını yaptığı, Bakanlığın özel güvenlik görevlilerinin çalışma şartı olan özel güvenlik kimlik iptali konusundaki olumlu kanuni düzenlemeler Meclis'e sevk edildi, bunun bir an önce yasalaşmasını bekliyoruz.

# güvenlik # türk # içişleri bakanlığı # türk iş # Haziran