KDHC Madrid'deki 3'lü zirveyi kınadı

ABD’nin, Güney Kore ve Japonya ile askeri iş birliğini arttırma adımlarına, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nden tepki geldi. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Asya-Pasifik’te NATO benzeri askeri ittifak kurmaya çalıştığını bildirdi.

ABD, Güney Kore ve Japonya liderleri, Madrid’de yaptıkları 3’lü zirvede, askeri iş birliğini güçlendirme kararı almışlardı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD’nin Asya-Pasifik’te NATO benzeri askeri ittifak oluşturmaya çalıştığını belirterek, 3 ülkeyi sert bir dille kınadı.

Konuyla ilgili açıklama, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Açıklamada, “ABD'nin asıl amacı, Asya-Pasifik bölgesinde askeri üstünlük elde etmek için bir bahane sağlamak. Güvenlik ortamının hızla kötüleşmesiyle başa çıkmak için ülke savunmasını acil olarak geliştirmek gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin, egemenliğini ve çıkarlarını her koşulda savunmaya devam edeceği vurgulandı.

# abd # açıklama # Güney Kore # japonya # nato # KDHC