Sarallar operasyonunda ünlü isimler emniyete çağrıldı

Demir-Çelik fiyatlarını manipüle eden, şirketlere düzenlenen Demir Yumruk Operasyonu’nda Erol Evcil'in de arasında olduğu 5 şüpheli tutuklandı. Gözaltına alınan 225 kişiden 210'u için ek gözaltı talebi yapıldı. Öte yandan Sarallar Suç örgütüne yönelik soruşturmada şarkıcı Aylin Coşkun, oyuncu Necati Şaşmaz, Ertan Petekkaya ve Sinan Engin'in ifade vermek için emniyete çağırıldığı öğrenildi.

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğratanlara yapılan "Demir Yumruk" operasyonunda tutuklama kararı çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 225 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, şüphelilerden 210'u için ek gözaltı talebinde bulundu. Talebi değerlendiren Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 210 zanlıdan bir kısmı için 2, bazıları için ise 4 gün ek gözaltı süresi verdi.

Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 15 şüpheliden aralarında Erol Evcil'in da bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonun ardından mahkeme kararıyla fabrika, konut ve işyerleri olan toplam 261 taşınmaza, şirketlere ve şahıslara ait 327 otomobil ve Erol Evcil'e ait uçağına el konulmuştu. Ayrıca 8 bin 690 hesap dondurulurken 39 şirkete de kayyum atandı.

Öte yandan Sarallar suç örgütüne yönelik soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul merkezli 13 ilde Sarallar suç örgütüne yönelik yapılan ve 119 kişinin gözaltına alındığı operasyonda bazı ünlüler Emniyet'e çağrıldı.

Emniyet'e çağırılan ünlü isimler arasında şarkıcı Aylin Coşkun, oyuncu Necati Şaşmaz, Ertan Petekkaya ve Sinan Engin'in olduğu öğrenildi.

# istanbul # ankara # operasyon # mahkeme # emniyet # sinan engin # sarallar # demir yumruk # aylin coşkun