İngiltere İmamoğlu için devrede

İngiltere, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu parlatma faaliyetlerine devam ediyor. İngiliz Financial Times Gazetesi İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’ndan daha güçlü bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu yazdı. Gazeteye konuşan İmamoğlu, Türk iş insanlarını Erdoğan’a karşı cesur olmamakla suçladı.

İngiltere İmamoğlu için devreye girdi. İngiliz Financial Times Gazetesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu parlatan bir habere imza attı. İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’ndan daha güçlü bir aday olduğu vurgulandı. Gazeteye konuşan İmamoğlu da “ Erdoğan yeniden kazanırsa beni görevden alabilir” dedi.

İmamoğlu iş dünyasını suçladı, “Erdoğan’ın alışılagelmiş ekonomi politikalarına karşı açıkça konuşmuyorlar, ekonomik krizden olarda sorumlular” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Türkiye’deki şirket yöneticilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı cesur olmaya çağırdı.

İngiliz Financial Times, İmamoğlu’nu övgü dolu sözlerle tanıttı. Haberde İmamoğlu için “Türkiye'de muhalefetin önde gelen isimlerinden biri”, “Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'a olası bir rakibi” ifadelerine yer verildi. İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın 25 yıllık İstanbul egemenliğine karşı zafer elde eden kişi olarak bahsedildi.

Gazeteye konuşan İmamoğlu, hakkındaki Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret davasını "siyasi" olarak niteledi. İmamoğlu, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri yeniden kazanması halinde kendisini görevden alabileceğini' iddia etti.

İmamoğlu için uluslararası çalışma niteliği taşıyan İngiliz gazetenin haberinde 6 parti genel başkanının halen bir cumhurbaşkanı adayı belirleyemediği hatırlatıldı. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili “artan bir ivme” olduğu kaydedildi, ancak anketlere göre Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın daha popüler olduğu belirtildi.
İngiliz gazete İmamoğlu’na Kııçdaroğlu’nun kazanacak aday olup olmadığını sordu. İmamoğlu bu soruya “Seçim zamanlaması belirsizken Kılıçdaroğlu'nun kazanıp kazanamayacağı konusunda bir tartışmaya girmenin doğru olmadığını” ancak doğru adayı seçmenin “çok, çok önemli” olacağını vurgulayarak yanıt verdi.

# istanbul # ekrem imamoğlu # chp # ingiltere # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # imza # belediye # Financial Times