Demir Yumruk operasyonunun şifreleri çözüldü: İşte o şifreler

"Demir Yumruk" operasyonunun şifreleri çözüldü. Polis örgütün telefon konuşmalarında "Cirolu Çekler" yerine "Kur'an" şifresini kullandığını ortaya çıkardı. Şüphelilerin paravan şirketlerin kaşelerini çeklerin arkasına bastıkları tespit edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Demir Yumruk operasyonuyla örgütün şifreleri çözdü. Şüphelilerin polis dinlemesine takılmamak için "Cirolu Çekler" yerine "Kur'an" kelimesini kullandıkları ortaya çıktı.

"Kasanın üzerinde Kur'an var, onu bana getir" şeklinde yapılan şifreli konuşmalar polis tarafından deşifre edildi.

Öte yandan şüphelilerin, vergi müfettişlerinin incelemesine yakalanmamak için paravan şirketlerin kaşelerini çeklerin arkasına bastıkları tespit edildi. Şahısların faturalı işlemi “A’dan ver”, faturasız işlemi ise “B’den ver” şeklinde şifreledikleri de ortaya çıktı.

Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 328 şahıs gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında bir adet özel jete, 8 bin 690 banka hesabına, 261 gayrimenkul ve taşınmaza ve 327 araca el konuldu.

Operasyonda 60 milyon 31 bin 425 lira, 2 milyon 456 bin 705 dolar, 161 bin 463 avro ve 402 milyon 84 bin lira değerinde altın ve mücevher ele geçti. Ele geçen para ve mücevherlerin toplam değerinin 507 milyon 84 bin lira olduğu tespit edildi.

# Para # ankara # polis # operasyon # şifre # dolar # avro # Ankara Emniyet Müdürlüğü # demir yumruk # Demir Yumruk operasyonu