Bakan Soylu'dan Amerika'ya 15 Temmuz tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin terörle mücadelesine dikkat çekti. 15 Temmuz'dan sonra bir taraftan Zeytin Dalı, bir taraftan Barış Pınarı harekatının yapıldığını hatırlatan Soylu, "Binlerce tır ile ABD'den yardım gönderenlere hep birlikte cevabımızı verdik" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminin 6'ncı yılı dolayısıyla, Kızılay Milli İrade Meydanı'nda tutulan demokrasi nöbetine katıldı. 15 Temmuz'un arkasındaki güce dikkat çeken Soylu, terörle mücadeledeki kararlılığa işaret etti:

- 15 Temmuz'dan sonra bir taraftan Zeytin Dalı, bir taraftan Barış Pınarı harekatını yaptık. Altımızda terör devleti kuracaklardı, binlerce tırla ABD'den yardım gönderenlere hep birlikte cevabımızı verdik.


Türkiye'nin Amerika destekli darbe girişimini bastırmasının ardından bölgesinde attığı adımları da tek tek hatırlattı Soylu:

-  15 Temmuz'dan sonra bu ülke Karabağ'da Azerbaycan ile buluştu. Biz 15 Temmuz'dan sonra kapalı Maraş'ı açık Maraş haline getirdik, Biz 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de bir yılda 5 bin 558 kişinin katıldığı PKK terör örgütünün o dağlardakilerini mağaralarda fare gibi sıkıştırdık. 
# abd # türkiye # amerika # pkk # Azerbaycan # Karabağ # terör # 15 temmuz # darbe girişimi # süleyman soylu # İçişleri Bakanı # Temmuz # darbe # Barış pınarı # zeytin dalı