Fuat Oktay yerel kalkınma vurgusu yaptı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat'ta Çekerek ilçesinde Bilim Merkezinin açılış töreninde konuştu. Oktay, yerelden kalkınmanın destekleneceğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, " Türkiye'nin topyekun kalkınma hamlesi işte böyle 973 ilçe ve 81 il, her bir beldede yerelden kalkınmayla ilerliyor." dedi.

Oktay, Yozgat'ın Çekerek ilçesinde düzenlenen açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kente yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Yatırımların ekonomiye katkı sağlayacağını belirten Oktay, "250 dönüm arazide 250 bin adet lavanta barındıran lavanta adası, bölgede sosyal hayata, turizme ve işlenen lavanta ürünleriyle de ekonomiye katkı sağlıyor olacak inşallah. Bugün resmen başladı. İçerisinde bilim merkezi bulunan Türkiye'nin tek millet bahçesi, yeşil koridorumuzun çalışmaları da tamamlandı. Biraz önce de bilim merkezimizi gördük. Bu vesileyle millet bahçesini fiili kullanıma sunuyoruz. Buranın resmi açılışını Yozgat'a geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanı'mız yapsın, ona bırakalım." diye konuştu.

Oktay, bölgenin doğasına değer katan bir başka projenin Çekerek Rafting Parkuru olduğunu dile getirerek, "İç Anadolu Bölgesi'nin tek rafting parkuru olan tesis, su sporları kamp yerleşkesini, karavan ve çadır park alanlarını ve bungalov evleri de içinde barındırıyor." ifadelerini kullandı.

# türkiye # cumhurbaşkanı # Fuat Oktay # Yozgat # Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay # Çekerek