AK Parti'den CHP'ye 15 Temmuz tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, FETÖ'nün ismini kullanmadan darbe girişimini kınayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Çelik, "FETÖ terör örgütünü gücendirmeyecek şekilde, 'milletimize kast eden hain terör örgütü'nün ismini zikredemedi" dedi. Çelik, CHP yönetiminin Türkiye’nin ulusal güvenliğini ilgilendiren konularda karnesinin kırık olduğunu da söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminin yıl dönümünde attığı twetler tepki çekti.

FETÖ'nün ismini vermeden darbe girişimini kınayan Kılıçdaroğlu'na Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi:

- 'Kontrollü darbe' yalanının inandırıcılığının kalmadığını görenler, yeni yalan ve iftiralarıyla gündemi çarpıtmaya, 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz hain darbe girşimini tek bir twit ile geçiştirirken Cumhurbaşkanımızı hedef alan bir dizi paylaşımda bulundu. Üstelik, FETÖ terör örgütünü gücendirmeyecek şekilde yazdı; "milletimize kast eden hain terör örgütü"nün ismini zikredemedi! Öyle anlaşılıyor ki tankların yol vermesiyle darbe girişimini televizyon başında seyreden Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmak için yeni yollar arıyor...


Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Ak Parti hükümetine eleştirileri üzerine de değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti Sözcüsü, " Türkiye, müzakere masasında İsveç ve Finlandiya'ya taleplerini kabul ettirmiş; hassasiyetlerini kayıt altına aldırmıştır" dedi.

Ömer Çelik, açıklamasında, "Bu haliyle CHP’nin “ ulusal güvenlik dersi” verme konusunda herhangi bir yeteneği ve kapasitesi yoktur" ifadelerini de kullandı.

# chp # türkiye # fetö # ak parti # fethullah gülen # terör # 15 temmuz # darbe girişimi # isveç # nato # Ulusal # Temmuz # darbe # AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik